Annonce
Odense

Verdensstjerne på besøg i Søhus: Harder-træning var bedre end juleaften

Pernille Harder viste mange forskellige tekniske øvelser for pigespillerne i Søhus Stige Boldklub søndag eftermiddag. Foto: Michael Bager

Pigespillerne på Søhus Stige Boldklubs U12- og U13-hold har ligget søvnløse i ugevis, fordi de ikke kunne vente til søndagens træning med landsholdspilleren Pernille Harder.

Allerede da Pernille Harder iført Wolfsburg-trøje er 100 meter fra kunstgræsbanen i Søhus Stige Boldklub, begynder spillere, trænere, forældre og søskende at klappe som velkomst.

Der hersker ingen tvivl om, at besøget af landsholdsanføreren, Bundesliga-stjernen og potentielt verdens bedste kvindelige fodboldspiller 2017/2018 er noget helt særligt. Især for de 19 piger, der i halvanden time skal trænes af deres 25-årige idol.

- Vi har ikke mærket så meget til forventningerne til de seneste ugers træning, men jeg har snakket med flere forældre, som har fortalt mig, at deres døtre nærmest ikke har kunnet sove i en måned, fordi de glædede sig så meget til at skulle trænes af Pernille Harder. De har set mere frem til i dag end juleaften, det er helt sikkert, siger Kenneth Ekander Jakobsen, som til dagligt træner U12-pigerne.

Han må indrømme, at det også er lidt vildt for ham at arbejde sammen med Pernille Harder om dagens træning.

- Det er da kæmpestort. I det hele taget er det fantastisk, at en lille klub som Søhus Stige Boldklub kan få besøg af en landsholdspiller, som er Europas bedste og måske snart verdens bedste kvindelige fodboldspiller, siger Kenneth Ekander Jakobsen.

Annonce
Cecilie Jensen (tv) og Julie Wadstrøm havde som de 17 andre piger glædet sig ekstremt til at møde deres store idol. Foto: Michael Bager

Drømmer om Juventus

To af pigerne, som er i færd med at øve hovedstød, er Cecilie Jensen og Julie Wadstrøm. De får lov at holde pause med øvelsen for at svare på et par spørgsmål.

Inden dagens træning har de fået besked på, at de bare skal klø på og gøre det, de plejer til træning. Men det er lidt svært at koncentrere sig, når det er ens allerstørste idol, som forklarer, hvad øvelserne går ud på.

- Vi har snakket om, at vi skal lege med bolden i dag, præcis som vi plejer, men det kan godt være lidt svært at koncentrere sig, siger 12-årige Julie Wadstrøm, der ser næsten alle Wolfsburgs kampe for at følge Pernille Harder.

Cecilie Jensen ser ikke helt så meget tysk kvinde-Bundesliga, men hun har til gengæld trænet før med Pernille Harder.

- Jeg gik også på hendes fodboldakademi i sommerferien. Det er fedt at få lov til at træne med hende to gange på så kort tid. Hun er virkelig dygtig til at finte, og så sparker hun rigtig godt, siger Cecilie Jensen, der snart fylder 11 år.

Nogle af øvelserne søndag eftermiddag kender pigerne i forvejen. Men det gør ikke så meget. At se Pernille Harder på deres egen bane er rigeligt. Det er den slags, der kan få fodboldpiger til at turde drømme om selv at nå langt.

- Hvis jeg bliver lige så god som Pernille Harder engang, kunne jeg godt tænke mig at spille for Juventus, siger Julie Wadstrøm, der spiller både på midtbanen og i angrebet på U13-holdet.

Den yngre forsvarsspiller Cecilie Jensen har endnu større ambitioner.

- Hvis jeg kommer rigtig langt, kunne jeg godt tænke mig at spille i Otterup. Det er nok drømmeklubben for mig.

Der var troppet ekstra mange familiemedlemmer op til søndagens træning i Søhus Stige Boldklub. Foto: Michael Bager
Pernille Harder fortalte inden træningen, at hun ville have fokus på, at pigerne skulle have det sjovt. Foto: Michael Bager
Pernille Harder fortalte inden træningen, at hun ville have fokus på, at pigerne skulle have det sjovt. Foto: Michael Bager
Det var ikke alle pigespillerne, som var lige glade for øvelserne med hovedstød. Foto: Michael Bager
Det var ikke alle pigespillerne, som var lige glade for øvelserne med hovedstød. Her er det Cecilie Jensen, som må lukke øjnene, inden bolden rammer panden. Foto: Michael Bager
Pernille Harder er ikke mere stjerne, end at hun selv satte kegler op til de forskellige øvelser. Foto: Michael Bager
Det er ikke utænkeligt, at Pernille Harder ender som træner engang. Men der skulle gerne være 10 gode år tilbage for den 25-årige spiller. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce