Annonce
Sport

Verdensrekorder i sigte og VM-guld i bagagen: Navne fra Thorvald Ellegaard Arena

Steffen Mertov fra Odense Atletik er til dagligt souschef i Rema 1000 i Nyborg. Ved DM i indendørs atletik snuppede han en fjerdeplads i kuglestød. Foto: Frederik Steen Nordhagen

Et af de prominente navne, der ikke deltog ved inde-DM i atletik, var årets fynske fund 2019, Laura Valgreen Petersen, der for nyligt kvalificerede sig til VM og EM på halvmarathon-distancen. Netop derfor har hun i samarbejde med sin træner valgt inde-DM fra, fortæller arrangementsleder Andreas Jeppesen. Hun skal fokusere på netop halvmarathon-distancen.

Også Andreas Lommer fra Odense Atletik kvalificerede sig til VM og EM på halvmarathon, men heller ikke han var på startlisten i Thorvald Ellegaard Arena.

Thorvald Ellegaard Arena havde til gengæld besøg af en tidligere verdensmester. 74-årige Knud Høyer fra Kolding (og medlem af Greve Atletik) var dommer ved kuglestødskonkurrencen. Han har dyrket atletik, siden han var 35 år. For fire år siden vandt han guld i disciplinen kaste-mangekamp for 70-årige ved verdensmesterskaberne i Perth i Australien. Det er jo i sig selv en særlig præstation, men for at gøre godt endnu bedre vandt Knud Høyers kone, Inge Faldager fra Middelfart, guld i samme disciplin for kvinder. Det er de, ifølge Knud Høyer, de eneste, der nogensinde har gjort ved samme stævne. Kaste-mangekamp består i øvrigt af hammerkast, kuglestød, diskoskast, spydkast og vægtkast. Både Knud Høyer og Inge Faldager er stadig aktive, og i resten af 2020 står programmet på både europamesterskaber i Braga i Portugal, nordiske mesterskaber i Finland og verdensmesterskaber i Toronto i Canada. Ved siden af sin aktive atletikkarriere er Knud Høyer formand for Master komitéen ved Dansk Atletik Forbund.

Han fortæller samtidig, at når der senere på året er masterfestival i Ancona i Italien, bliver det med odenseansk deltagelse i form af 90-årige Rosa Pedersen fra Odense Atletik. Hun er et ikon i atletiksammenhænge i Odense, siger Knud Høyer, der samtidig fortæller, at Rosa Pedersen regner med to verdensrekorder i aldersklassen - i henholdsvis længdespring og kuglestød.

Odense-kuglestøderen Steffen Mertov arbejder til dagligt som souschef i Rema 1000 i Nyborg, hvor de fleste af ugens timer bliver brugt. Han prøver dog at få trænet fem gange om ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Fyn

Rekordlavt udbud af fynske sommerhuse

Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce