Annonce
Sport

Verdensrekorder i sigte og VM-guld i bagagen: Navne fra Thorvald Ellegaard Arena

Steffen Mertov fra Odense Atletik er til dagligt souschef i Rema 1000 i Nyborg. Ved DM i indendørs atletik snuppede han en fjerdeplads i kuglestød. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce

Et af de prominente navne, der ikke deltog ved inde-DM i atletik, var årets fynske fund 2019, Laura Valgreen Petersen, der for nyligt kvalificerede sig til VM og EM på halvmarathon-distancen. Netop derfor har hun i samarbejde med sin træner valgt inde-DM fra, fortæller arrangementsleder Andreas Jeppesen. Hun skal fokusere på netop halvmarathon-distancen.

Også Andreas Lommer fra Odense Atletik kvalificerede sig til VM og EM på halvmarathon, men heller ikke han var på startlisten i Thorvald Ellegaard Arena.

Thorvald Ellegaard Arena havde til gengæld besøg af en tidligere verdensmester. 74-årige Knud Høyer fra Kolding (og medlem af Greve Atletik) var dommer ved kuglestødskonkurrencen. Han har dyrket atletik, siden han var 35 år. For fire år siden vandt han guld i disciplinen kaste-mangekamp for 70-årige ved verdensmesterskaberne i Perth i Australien. Det er jo i sig selv en særlig præstation, men for at gøre godt endnu bedre vandt Knud Høyers kone, Inge Faldager fra Middelfart, guld i samme disciplin for kvinder. Det er de, ifølge Knud Høyer, de eneste, der nogensinde har gjort ved samme stævne. Kaste-mangekamp består i øvrigt af hammerkast, kuglestød, diskoskast, spydkast og vægtkast. Både Knud Høyer og Inge Faldager er stadig aktive, og i resten af 2020 står programmet på både europamesterskaber i Braga i Portugal, nordiske mesterskaber i Finland og verdensmesterskaber i Toronto i Canada. Ved siden af sin aktive atletikkarriere er Knud Høyer formand for Master komitéen ved Dansk Atletik Forbund.

Han fortæller samtidig, at når der senere på året er masterfestival i Ancona i Italien, bliver det med odenseansk deltagelse i form af 90-årige Rosa Pedersen fra Odense Atletik. Hun er et ikon i atletiksammenhænge i Odense, siger Knud Høyer, der samtidig fortæller, at Rosa Pedersen regner med to verdensrekorder i aldersklassen - i henholdsvis længdespring og kuglestød.

Odense-kuglestøderen Steffen Mertov arbejder til dagligt som souschef i Rema 1000 i Nyborg, hvor de fleste af ugens timer bliver brugt. Han prøver dog at få trænet fem gange om ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Fyn

Odense-cheftræner i spidsen for Japan til OL

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce