Annonce
Sport

Verdensmester ønsker svar fra Rusland efter karantæne

Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix
Mariya Lasitskene efterlyser svar fra sit land, efter at Rusland er udelukket fra sportsevents i fire år.
Annonce

Den flerdobbelte verdensmester i højdespring Mariya Lasitskene retter kritik mod sit eget land, Rusland, efter at Rusland mandag blev idømt en fireårig udelukkelse fra internationale sportsbegivenheder som følge af dopingfusk.

I et åbent brev publiceret på sportsmediet Championat.com ønsker hun at vide, hvem der bliver straffet for den russiske dopingskandale samt det faktum, at hun ikke kan konkurrere under det russiske flag.

Lasitskene, der tre gange har vundet VM-guld udendørs samt to gange indendørs, missede OL i 2016 som følge af dopingskandalen, og hun truer med at forlade Rusland for at undgå en gentagelse i Tokyo i 2020.

Her kan Rusland som følge af udelukkelsen ikke deltage, men enkelte atleter kan få lov til at deltage under neutralt flag, hvis de kan bevise deres dopinguskyld.

- Det russiske flag blev taget fra mig i 2015, siger den 26-årige Mariya Lasitskene og kalder sig selv en atlet med mange spørgsmål:

- Har vi lavet en intern efterforskning? Hvem blev straffet? Hvorfor bruger vores atletik stadig forbudte stoffer, hvorfor arbejder trænere, der er blevet taget i doping, stadig, mens de ansvarlige embedsmænd forfalsker officielle dokumenter?, spørger hun.

Hun henviser til, at Rusland senest er blevet taget i at manipulere med en omfattende mængde dopingprøvedata fra laboratoriet i Moskva.

Tilbage i 2015 blev det afsløret, at statsstøttet doping havde været en del af den russiske sportsverden i en række år.

Det Internationale Antidopingagenturs (Wada) eksekutivkomité udstedte karantænen mandag på baggrund af en anbefaling fra et nedsat Wada-panel.

Rusland kan inden for 21 dage vælge at appellere dommen til Den Internationale Sportsdomstol, CAS.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce