Annonce
Odense

Verdenskendt kvindelig dj holdt familietræf i Tusindårsskoven

Familie-reunion backstage på Magic Box. Anna Lunoe har også overnattet hjemme hos sin kusine Charlotte Hedeman Gueniau (i midten) og hendes mand Philippe Gueniau. Fredag begyndte hjemme i familien Gueniaus køkken, hvor Anna Lunoe hjalp med at lave frikadeller.  Foto: Birgitte Carol Heiberg
Australske Anna Lunoe kendte Odense, før hun fredag optrådte i Tusindårsskoven, for hun har familie i byen. Og den internationale dj-stjerne varmede op ved at lave frikadeller.

At spille på Tinderbox fredag var perfekt for australske Anna Lunoe, der er noget så sjældent som en verdenskendt kvindelig dj.

Det betød nemlig, at hun kunne deltage i en studenterfest i sin familie, og hun begyndte derfor dagen med først at hoppe i trampolin og siden stege frikadeller, inden hun drog med til dimission på Sct. Knuds Gymnasium.

Hendes kusine er Charlotte Hedeman Gueniau, der sammen med sin mand Philippe Gueniau driver den lokale virksomhed Rice og bor i Odense.

- Jeg har besøgt dem masser af gange, og Charlotte kommer tit til USA. Vi så hinanden for tre måneder siden i New York, fortæller Anna Lunoe, da vi møder hende backstage før koncerten på Magic Box.

Philippe og Charlotte Hedeman Gueniau holder hende med selskab, inden hun skal på scenen. Charlotte boede hos Annas forældre i Australien i månederne, før Anna blev født. Forbindelsen har altid været tæt, og det er ikke første gang, hun ser sin yngre kusine optræde. - Anna har bare sådan en god energi, når hun er på scenen - man bliver glad af musikken, siger Charlotte Hedeman Gueniau.
Man må selv være den forandring, man gerne vil se i verden.

Anna Lunoe, australsk dj med familie i Odense

Kvindelig dj i superligaen

Det var en kvindelig dj, der kom i Anna Lunoes barndomshjem, som tidligt inspirerede hende til at arbejde med musik.

Et job som vært i et australsk radioprogram blev afsæt for en karriere som en af de få kvindelige dj's, der befinder sig i superligaen. Hun var den første kvinde, der optrådte for 100.000 tilskuere ved festivalen EBC i Las Vegas, og hun er meget bevidst om, hvad hendes rolle betyder for andre piger.

- Hvis man ikke har forbilleder, bliver man ikke inspireret til at turde prøve sig selv af. Det gælder inden for alle fag. Man må selv være den forandring, man gerne vil se i verden, siger hun.

Anna Lunoe er overbevist om, at hun som kvinde tilfører elektronisk musik noget andet, end hendes mandlige kolleger gør.

- Når man laver musik, fortæller man historier, og min bliver fortalt fra en kvindes perspektiv. Ved koncerterne handler det om at få fremstillet den på en måde, så folk efterfølgende har lyst til at lære mere af min musik at kende, siger Anna Lunoe.

Annonce

Hovedet skal ned i kroppen

Anna Lunoes mand er blevet hjemme i LA med deres etårige datter Willa. Sidst, de to var med til koncert, tog dj'en sig i at stå og kommunikere med ham fra scenen for at få ham til at give Willa en solhat på.

- Det er først og fremmest dejligt at have familien tæt på og at kunne dele det, jeg laver, med dem. Men det er også uvant for mig, for jeg rejser så meget alene, og jeg bliver distræt, fordi jeg bruger energi på at sørge for, at alle har det godt, siger Anna Lunoe, der i løbet af juli skal spille for tusindvis af fans i Canada, Jakarta, Malaysia, Korea og Japan, inden hun vender tilbage til Europa sidst i august for at spille i Holland.

- Jeg får en form for tunnelsyn, når jeg arbejder med musikken, men det er jeg nødt til for at kunne mærke den, siger hun.

Af den grund varmer hun også op til sine koncerter ved at danse lidt for sig selv backstage. Hovedet skal ned i kroppen, inden hun stiller sig ved miksepulten.

- Til gengæld behøver jeg ikke træne, før jeg spiller. At være dj er god workout, griner hun.

Dj'en Anna Lunoe

Anna Lunoe er født i Sydney, Australien, men har siden 2012 boet i LA.

Hendes seneste dance-hit hedder "303", og hun var første kvindelige dj til optræde for 100.000 på verdens største dance-festival EDC Las Vegas. Hun har optrådt flere gange på Coachella-festivalen sydøst for Palm Springs.

Hendes mor er australier, hendes far er dansk og hendes kusine er den lokale erhvervskvinde Charlotte Hedeman Gueniau, der ejer virksomheden Rice.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Kerteminde For abonnenter

Spejderhytte ombygget til unikt fritidshus: - Det er måske et af de mest specielle sommerhuse i Danmark

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Odense For abonnenter

50 år med lig på bordet: Peter Mygind Leth er dødens detektiv - Disse sager har gjort størst indtryk på ham

Odense

Kunstner vil ikke fjerne kendt skulptur: - Den minder om det voldsomme svigt, kommunen udsatte mig for

Odense Håndbold

Althea Reinhardt var uigennemtrængelig i Champions League - Odense Håndbold sender slovenere hjem uden point

Sport

Axelsen efter H.C. Andersen-eventyr: - Vega gav mig energi og styrke

Erhverv For abonnenter

Johanne er en af Danmarks eneste kvindelige stenhuggere:  - Jeg har også masser af sten derhjemme

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Debat

Pendlere i modkørende trafik

Erhverv

Mountainbikere og støjende unge forpester naturen: Lad skoven være i fred

Fyn

Går dit kryds til den rigtige fynbo? Tag testen og se, hvilken politiker der vil det samme som dig i din kommune

Kommunalvalg

Politikere med røde ører - glemte at invitere to lokale kandidater til fælles hygge med vælgere: - Jeg beklager simpelthen dybt

Odense For abonnenter

'Banjo' var ved at drikke sig ihjel: Nu krænger grill-kongen hjertet ud efter livslangt alkoholmisbrug

OB For abonnenter

Statistikkens sjældne lov gik den fynske vej - OB kom tilbage fra afgrunden med scoring i sidste sekund

Annonce