Annonce
Middelfart

Verdenseliten snørede skoene i Middelfart: Gerts store drøm gik i opfyldelse

Gert Pedersen i den blå jakke sender nogle af topatleterne af sted. Foto: Daniel Kofoed.
Torsdag trænede nogle af verdens elitesportsfolk indenfor orienteringssporten i Middelfart forud for VM 2020, der afholdes i Trekantområdet.

Middelfart: Café Razz. Parkeringshuset i Havnegade. Og Vestre Skole.

Det er velkendte steder for de fleste, der har deres daglige gang i Middelfart.

Men ikke for folk fra Canada, Spanien, Østeuropa og andre steder.

Og det var netop derfor, at arrangørerne af VM i orienteringsløb 2020 torsdag inviterede 20 af verdens bedste orienteringsløbere og det danske orienteringslandshold til Middelfart for at få en smagsprøve på, hvad der venter, når mesterskabet bliver afviklet i Fredericia, Kolding og Vejle til næste sommer.

Danmark er for kun tredje gang vært for VM i orienteringsløb, og Gert Pedersen fra den lokale klub OK Melfar var torsdag helt høj.

Han har været med til at søge om at sætte poster i jorden forskellige steder i Middelfart midtby i forbindelse med træningssessionen:

- Det er noget, man kun prøver to gange i sit liv. Jeg prøvede det sidst i 1974, lød det fra den frivillige, der blandt andet havde fået hjælp af Morten Knudsen, der holder et sabbatår og var stået op midt i nat for at gøre torsdagens træningsrute klar.

Annonce
Gert Pedersen oplevede sidst VM i orienteringsløb på tætteste hold i 1974. Foto: Daniel Kofoed.

Forbudszoner i Trekantområdet

Der blev torsdag løbet to træningsrunder i Middelfart. Både med start fra stationen og Teglgårdsparken, hvor formålet blandt andet er, at deltagerne skal vænne sig til det danske byterræn.

Også andre byer er i disse dage vært for træningslejren, men ikke Kolding, Vejle og Fredericia, hvor VM til næste år skal løbes.

Der er nemlig udlagt det, der kaldes en embargo for visse områder af de pågældende byer, og hvis man drømmer om at blive udtaget til VM, så må man ikke opholde sig i forbudszonerne i tre år op til løbet.

Det har ifølge arrangørerne blandt andet haft betydning for den danske løber Josefine Lind fra Jelling ved Vejle, der har måttet finde alternative ruter til sin skole.

VM i orienteringsløb bliver afholdt 6. til 11 juli 2020.

Der blev varmet op bag Middelfart Station. Foto: Daniel Kofoed.
Sådan ser posterne ud. De var placeret omkring 30 forskellige steder i Middelfart. Og en del af træningen foregik i sprint. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce