Annonce
Middelfart

Verdenseliten snørede skoene i Middelfart: Gerts store drøm gik i opfyldelse

Gert Pedersen i den blå jakke sender nogle af topatleterne af sted. Foto: Daniel Kofoed.
Torsdag trænede nogle af verdens elitesportsfolk indenfor orienteringssporten i Middelfart forud for VM 2020, der afholdes i Trekantområdet.

Middelfart: Café Razz. Parkeringshuset i Havnegade. Og Vestre Skole.

Det er velkendte steder for de fleste, der har deres daglige gang i Middelfart.

Men ikke for folk fra Canada, Spanien, Østeuropa og andre steder.

Og det var netop derfor, at arrangørerne af VM i orienteringsløb 2020 torsdag inviterede 20 af verdens bedste orienteringsløbere og det danske orienteringslandshold til Middelfart for at få en smagsprøve på, hvad der venter, når mesterskabet bliver afviklet i Fredericia, Kolding og Vejle til næste sommer.

Danmark er for kun tredje gang vært for VM i orienteringsløb, og Gert Pedersen fra den lokale klub OK Melfar var torsdag helt høj.

Han har været med til at søge om at sætte poster i jorden forskellige steder i Middelfart midtby i forbindelse med træningssessionen:

- Det er noget, man kun prøver to gange i sit liv. Jeg prøvede det sidst i 1974, lød det fra den frivillige, der blandt andet havde fået hjælp af Morten Knudsen, der holder et sabbatår og var stået op midt i nat for at gøre torsdagens træningsrute klar.

Annonce
Gert Pedersen oplevede sidst VM i orienteringsløb på tætteste hold i 1974. Foto: Daniel Kofoed.

Forbudszoner i Trekantområdet

Der blev torsdag løbet to træningsrunder i Middelfart. Både med start fra stationen og Teglgårdsparken, hvor formålet blandt andet er, at deltagerne skal vænne sig til det danske byterræn.

Også andre byer er i disse dage vært for træningslejren, men ikke Kolding, Vejle og Fredericia, hvor VM til næste år skal løbes.

Der er nemlig udlagt det, der kaldes en embargo for visse områder af de pågældende byer, og hvis man drømmer om at blive udtaget til VM, så må man ikke opholde sig i forbudszonerne i tre år op til løbet.

Det har ifølge arrangørerne blandt andet haft betydning for den danske løber Josefine Lind fra Jelling ved Vejle, der har måttet finde alternative ruter til sin skole.

VM i orienteringsløb bliver afholdt 6. til 11 juli 2020.

Der blev varmet op bag Middelfart Station. Foto: Daniel Kofoed.
Sådan ser posterne ud. De var placeret omkring 30 forskellige steder i Middelfart. Og en del af træningen foregik i sprint. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce