Annonce
Læserbrev

Verdensarv. Kan det virkelig være rigtigt?

Læserbrev: Museumsdirektør Erland Porsmose har længe vidst, at Nyborg ikke kan blive verdensarv, hvis man bygger på slottet. Men han har ikke sagt noget. Det afslører Fyens, og avisen citerer ham for at sige, at han hele tre gange har fået at vide af fagfolkene, at Nyborg by ikke kan leve op til verdenslistens krav, hvis han bliver ved med at ville bygge på slottet.

Det har han fortiet for offentligheden. Hvorfor bliver han ved? Hvad er det for et hovmod, der driver Erland Porsmose? Hvorfor lyver han og siger, at UNESCO er lige om hjørnet? Og hvad med Slots- og Kulturstyrelsen, Danmarks fredningsmyndighed? Folk må ingenting for dem normalt, men når de selv står som bygherren, må de alt.

Fredningsmyndighederne vil ødelægge Danmarks ældste kongeborg. Og der er ikke længere nogen grund overhovedet. De kunne lige så godt lade være. Magtblinde embedsmænd finder på meget dumt, men hvor er styrelsens kritiske arkæologer og fredningseskperter henne? De må være købt til tavshed.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Omtale. FS var tavs om Don Juan

Læserbrev: Fyens Stiftstidende skal have ros for at lave gode foromtaler af kulturelle begivenheder på Fyn. Læserne får på denne måde en påmindelse om, at koncerten, udstillingen, teaterstykket og så videre snart har premiere, og man kan samtidigt få inspiration til, om det måske var en kulturbegivenhed, man kunne tænke sig at opleve. Foromtalerne er meget nyttige for læserne, uanset hvilken form de tager: baggrundsinformation, interview med kunstneren, en skuespillers dagbogsoptegnelse inden premieren osv. Bortset fra notitser i Det Sker-sektionen, har FS ikke omtalt Den Fynske Operas opførelse af Don Juan fra den 29. november til 7. december 2019. Mozarts Don Juan, som også kaldes operaernes opera, er en af Den Fynske Operas største forestillinger i 2019-2020-repertoiret, og operaen fik end ikke en anmeldelse fra FS. Det er især en skam, da forestillingen godt kunne have raget rigtigt mange stjerner til sig. Instruktøren og pianisten Jacob Beck havde kreeret en genial sammenblanding af komedie og tragedie, tale på dansk så alle kunne forstå handlingen og de smukke arier på italiensk. Man grinte rigtigt meget og kunne samtidigt nyde de yderst professionelle operasangeres smukke arier og levende skuespil. Alt i alt er det en forestilling, som appellerer til et ungt publikum, og det ville have være fornemt, hvis FS kunne have været med til at fremme dette. Operagængere er nok nogle af de mest trofaste avisabonnenter, så det er nok ikke klogt at skuffe dem for meget med tavshed om vigtige operabegivenheder på vores ø.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce