Annonce
Rejser

Verdens største whiskysamling er svensk

Fredrik Norén, hoteldirektør på Hotel Skansen på Öland, har i dag verdens største whisky-sortiment. Siden 2000, da der blev investeret i en whiskykælder, er hotellets samling vokset fra 400 til 1179 whisky-typer. Foto: Hotel Skansen

1179 typer whisky. Så mange har Hotel Skansen på Öland i Sverige, og dermed kan hotellet bryste sig af at have verdens største udvalg af whiskyer.

Whisky-eventyret tog sin begyndelse i 2000, da Hotel Skansen byggede en whiskykælder, så man kunne præsentere sit whisky-sortiment på en mere delikat måde.

- I den forbindelse kom spørgsmålet, hvem der kunne tilbyde flest whisky-typer i Sverige, fortæller Fredrik Norén, hoteldirektør på Hotel Skansen på Öland i en pressemeddelelse.

Hoteldirektøren måtte se sig slået af en bar i Stockholm med mere end 400 typer whisky, og det fik ham til at beslutte, at han i hvert fald ville slå sin landsmand.

Et år senere havde Hotel Skansen 500 whisky-typer og var dermed førende i Sverige på det punkt, og derefter blev man bare ved.

I dag rejser Fredrik Norén rundt i verden og besøger destillerier for at lære om de ædle dråber og købe nye whisky-typer med hjem. Den tidligere verdensrekordindehaver var Glenesk Hotel i Edzell, Skotland, som havde 1031 whisky-typer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce