Annonce
Odense

Verdens største melder sin ankomst: Starbucks åbner kaffebar i Odense midtby

Starbucks findes allerede i Odense - på universitetet. Men til april åbner verdens største kæde af kaffebarer også i bymidten. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Til april kommer der for første gang en Starbucks i Odenses bymidte. Det bliver lige overfor rådhuset.

Starbucks er verdens største kæde af kaffebarer, men i Odense findes den kun på Syddansk Universitets campus i det sydøstlige Odense.

Men til april kommer kæden også til bymidten, ja endda helt i hjertet af City, nemlig i Vestergade - tæt ved Rådhuset.

I Danmark er Starbucks en del af Salling Group, og ifølge Head of Franchise i Salling Group, Michael Hald, er gågaden i Odense en fantastisk placering for Starbucks, fordi gågaden er et centralt og attraktivt sted med masser af liv.

- Med den centrale placering bliver det derfor et helt naturligt valg i forbindelse med en shoppetur og cafélivet i Odense centrum, lyder det fra Michael Hald.

- I caféen kan gæsterne nyde både varme og kolde drikke. På menukortet - der i øvrigt følger årstidernes skifte - findes også et udvalg af lækre sandwich og salater samt morgenmad og Starbucks helt specielle Ready-to-Eat produkter, lyder det i en pressemeddelelse fra Salling Group.

Annonce

Mere end 30.000

Den allerførste Starbucks åbnede i Seattle i USA i 1971 og i dag findes der ifølge Wikipedia mere end 30.000 kaffebarer spredt ud over verden. Den første Starbucks-café i Danmark åbnede i 2012 i det københavnske shoppingcenter, Fields, mens der på Fyn - og i Odense - hidtil kun har været Starbucks på universitetet.

- Vi har længe ønsket at åbne en Starbucks i det centrale Odense. Byen er en vigtig strategisk placering for os, og vi kommer til at åbne en flot café med en smuk indretning, som vores gæster vil kunne relatere til byen. Vi kunne ikke ønske os et bedre sted for den næste Starbucks. Her er det let både at parkere og komme gående for tage en kaffepause, siger Michael Hald.

Caféen på Vestergade bliver i to etager og forventes at få siddepladser til 60–70 gæster. I sommerperioden vil der være udeservering med omkring 25 pladser. Salling Group, der står bag åbningen og driften af caféen, forventer at skulle ansætte 12-15 nye baristaer, desuden skal man finde det, man kalder Fyns dygtigste store manager, til at drive caféen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce