Annonce
Odense

Verdens største melder sin ankomst: Starbucks åbner kaffebar i Odense midtby

Starbucks findes allerede i Odense - på universitetet. Men til april åbner verdens største kæde af kaffebarer også i bymidten. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Til april kommer der for første gang en Starbucks i Odenses bymidte. Det bliver lige overfor rådhuset.

Starbucks er verdens største kæde af kaffebarer, men i Odense findes den kun på Syddansk Universitets campus i det sydøstlige Odense.

Men til april kommer kæden også til bymidten, ja endda helt i hjertet af City, nemlig i Vestergade - tæt ved Rådhuset.

I Danmark er Starbucks en del af Salling Group, og ifølge Head of Franchise i Salling Group, Michael Hald, er gågaden i Odense en fantastisk placering for Starbucks, fordi gågaden er et centralt og attraktivt sted med masser af liv.

- Med den centrale placering bliver det derfor et helt naturligt valg i forbindelse med en shoppetur og cafélivet i Odense centrum, lyder det fra Michael Hald.

- I caféen kan gæsterne nyde både varme og kolde drikke. På menukortet - der i øvrigt følger årstidernes skifte - findes også et udvalg af lækre sandwich og salater samt morgenmad og Starbucks helt specielle Ready-to-Eat produkter, lyder det i en pressemeddelelse fra Salling Group.

Annonce

Mere end 30.000

Den allerførste Starbucks åbnede i Seattle i USA i 1971 og i dag findes der ifølge Wikipedia mere end 30.000 kaffebarer spredt ud over verden. Den første Starbucks-café i Danmark åbnede i 2012 i det københavnske shoppingcenter, Fields, mens der på Fyn - og i Odense - hidtil kun har været Starbucks på universitetet.

- Vi har længe ønsket at åbne en Starbucks i det centrale Odense. Byen er en vigtig strategisk placering for os, og vi kommer til at åbne en flot café med en smuk indretning, som vores gæster vil kunne relatere til byen. Vi kunne ikke ønske os et bedre sted for den næste Starbucks. Her er det let både at parkere og komme gående for tage en kaffepause, siger Michael Hald.

Caféen på Vestergade bliver i to etager og forventes at få siddepladser til 60–70 gæster. I sommerperioden vil der være udeservering med omkring 25 pladser. Salling Group, der står bag åbningen og driften af caféen, forventer at skulle ansætte 12-15 nye baristaer, desuden skal man finde det, man kalder Fyns dygtigste store manager, til at drive caféen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce