Annonce
Faaborg-Midtfyn

Verdens bedste OK-jollesejler skal forsvare EM på Faaborg Fjord

Sejlsportsmanden Bo Petersen startede i optimistjolle i Faaborg for godt 40 år siden. Nu skal han forsvare EM på sin gamle hjemmebane. Foto: Tim Kildeborg Jensen

Veteranen Bo Petersen, 53, lærte at sejle på Faaborg Fjord. Nu bliver det hans livs største sejlsportsudfordring at genvinde EM på hjemmebane.

Jeg føler, jeg færdiggør en cirkel, når jeg kommer tilbage til Faaborg som forsvarende mester ved det største stævne, sejlklubben nogensinde har arrangeret.

Bo Petersen, nummer et på verdensranglisten i OK-jolle.

Faaborg: Den forsvarende europamester og nummer et på verdensranglisten i OK-jolle, Bo Petersen, har dristet sig ud i et projekt, der næsten kun kan gå galt. Han har sat sig for at forsvare sin EM-titel på det farvand, hvor han lærte at sejle, på Faaborg Fjord, og selvom han har erfaringerne på sin side, så er presset enormt.

- Det er en helt anden psykologi, jeg skal lægge for dagen, end jeg plejer at bruge, erklærer den nu 53-årige Bo Petersen, der vandt i både 2013 og 2016.

- Jeg plejer at sige, at jeg har sejlet over det meste af verden, men at jeg har ikke set noget af den. Normalt lukker jeg mig ind i min osteklokke og fokuserer på den sejlads, der ligger lige foran mig, kun optaget af mig selv, mit grej og min opgave. Det her bliver et meget atypisk stævne. Jeg vil løbe ind i en masse mennesker, der gerne vil snakke med mig, og som vil hive mig ud af min comfort-zone. Jeg ved, at min mor på 90 år, som stadig bor i Faaborg, vil følge med, ja, jeg ved, at der er rigtig mange mennesker fra lokalområdet, der vil følge intenst med, fordi jeg også repræsenterer Faaborg Sejlklub. Men fordi jeg ved det på forhånd, tror jeg, jeg kan indstille mig selv på at bruge interessen til noget positivt, siger Bo Petersen, der til daglig sejler i Hellerup Sejlklub, Paul Elvstrøms gamle klub.

Måske større end VM

Konkurrencemæssigt er Bo Petersen oppe mod klassens absolutte elite. VM sejles i år ved Bahamas, og den lange afstand gør, at mange vælger VM fra for i stedet at satse på EM, der er et åbent mesterskab. Sportsligt er EM nok bådklassens højdepunkt i 2017.

Der kommer således deltagere så langt væk fra som New Zealand, og der findes næppe én blandt de 149 konkurrenter, der ikke ønsker at måle sig på den forsvarende europamester, der selv har været med til at få trukket EM til Faaborg. Her kunne man måske tro, han har fordel af at kende farvandet?

Om igen, det er begynderfejl nummer et:

- Som sejlsportsmand må du aldrig tro, du kender dit farvand, for det gør du ikke, og i Faaborg er det mere umuligt end andre steder, fordi du har skoven og bakkerne så tæt på, at vinden opfører sig fuldstændig uforudsigeligt. Jeg vil sejle, som er det første gang, jeg har båden i vandet her, siger han.

Annonce

Opvokset ved Faaborg Fjord

Bo Petersen, der civilt arbejder som arkitekt med speciale i industrielt design, er opvokset på Østerbrogade, hvor hans mor stadig bor, og her startede han og kammeraterne med at sejle, først for sig selv, siden under organiserede former i Faaborg Sejlklub, hvor han var med til at lægge grundstenen til en stærk generation af optimistsejlere.

Siden byttede han den lille båd ud med en europajolle og fik masser af hæder ved både danske og internationale stævner, indtil erhvervskarrieren og familielivet rykkede om på prioriteringerne. Interessen for sejlsport lå mere eller mindre brak i hen ved 20 år.

- Men en dag jeg gik tur med min kæreste på marinaen i Hellerup, spurgte jeg hende, hvad hun ville sige til, hvis jeg tog interessen op igen. Det var hun meget forstående overfor.

"Forstående" er nok lidt af en underdrivelse, for den "forståelse" rummer, at Bo Petersen bruger timer på vandet - med få undtagelser - hver dag hele året rundt, har sat 100.000 kr. i en jolle og bruger 25.000 kr. om året på sejl til båden, og dertil kan man roligt lægge, at de fleste weekends og ferier prioriteres efter relevante sejlsports-stævner.

- Jeg ville bare se, om sejlsporten kunne give mig den samme glæde, som da jeg var ung. Det kan den, den er svært at sætte præcise ord på, men glæden er fuldstændig den samme. Jeg føler, jeg færdiggør en cirkel, når jeg kommer tilbage til Faaborg som forsvarende mester ved det største stævne, sejlklubben nogensinde har arrangeret. Jeg kan allerede mærke den opbakning, der er til mig som bysbarnet, der vender hjem. Det er meget smigrende men også et pres, jeg ikke er vant til. Min udfordring bliver nok at huske at gøre, som jeg plejer at gøre og følge min tjekliste. Jeg vil sindssygt gerne vinde det stævne, siger han.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

35 km for at komme af med hækaffald: Besparelser sender erhvervsdrivende ud på en lang køretur

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Valgte uprøvet løsning: Odense Letbane ville spare millioner, men er endt i store problemer

Fyn For abonnenter

Ny viceborgmester i Odense smækker røret på: Vred over spørgsmål om 112.000 kroner i honorar

Fyn

Hjælp til bilister i kø: Storebæltsbroen lukker to gange natten til søndag

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Erhverv For abonnenter

Nordsjællandske Kamma og Jakob jubler: Har fået 900.000 kroner til drømmeprojekt på Fyn, men én vigtig ting mangler

Middelfart

Æbleskiver, gran og nisser i lange baner: Middelfart Juleby slog dørene op

Odense

Vildt vinderbud i sidste øjeblik: Gammel sponsor sprang alle rammer og vandt ombejlet Høgh-trøje

For abonnenter

Volbeat-forsanger Michael Poulsen har samlet mod i årtier: - I dag tør jeg stå ved, at de døde flytter med

Faaborg-Midtfyn

Nu er det ikke så sjovt længere: Cykelsmed lukker efter 10 år

Nordfyn For abonnenter

Aktindsigt afslører: Nordfyns Kommune hjælper kæmpe kvægfarm tæt på Odense Fjord gennem kattelem

Odense For abonnenter

- Det bliver ansigtet for den nye bydel: Trekløveren er næste tilføjelse i kæmpemæssigt boligprojekt

Annonce