Annonce
Debat

Ventre tømmer sundhedsvæsenet for specialister

Læserbrev: SF vil særdeles gerne lette adgangen til fertilitetsbehandlingen. Det skal være muligt at få fertilitetshjælp til barn nr. 2 betalt. Så langt så godt. Der er ingen fornuftige argumenter for eller god økonomi i, at det ikke skulle være muligt i dag og slet ikke med den nuværende fødselsrate, som er nede på 1,67 barn pr. kvinde. Det er en smertelig proces at være barnløs, og det vil SF selvfølgelig gerne medvirke til at afhjælpe.


Problemet er mangel på specialister. Så resultater er - igen-igen - at øge kampen om de specialister, der er.


Annonce

Men Venstre, som er kommet med forslaget, vil også indføre en behandlingsgaranti på 30 dage. Jacob Ellemann siger, at det bestemt ikke er af ideologisk grunde, man på denne måde vil booste det private marked. Det er alene for at give kvinderne en hurtigere mulighed for behandling?

Men, kære Venstre. Problemet er mangel på specialister. Så resultatet er - igen - at øge kampen om de specialister, der er. Vi mangler dem desperat. Det betyder også, at I tømmer det offentlige sundhedsvæsen for specialister. Kig f.eks. på Odense, hvor en privat klinik lige har hentet adskillige nøglemedarbejdere fra OUH med det resultat, at de jo netop ikke kan behandle nær så mange, nær så hurtigt som tidligere.

Så omsorgen rækker ikke så langt. Det er jo de samme kvinder, der kommer til at betale, når der ikke længere findes et offentligt tilbud. For os virker det af og til, som om den store trussel mod et stærkt offentligt sundhedsvæsen synes at være Venstre! På trods af gode takter om hjælp til behandling til barn nummer to, mangler der noget helt essentielt i jeres udspil: Nemlig forebyggelse. Vi kan i hvert fald ikke finde det.

Er det ikke på tide, at vi overvejer, hvorfor fertilitetsproblemer er en alvorlig hindring for at få børn? Hvad er det der gør, at sædkvaliteten styrtdykker, og hvordan indretter vi vores samfund, så det er mere børnevenligt. Kunne vi inddrage arbejdsmarkedets parter med det formål at gøre det mere attraktivt at kaste sig tidligere ud i forældreskabet? Det er jo også fremtidens arbejdstagere, det handler om. Kort sagt: Hvad med at forebygge, at så mange har brug for hjælp?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Erhverv For abonnenter

Fra pædagogmedhjælper til udvikler i stort it-firma: Nu kan indiske Deepti igen bruge sine kompetencer: Jeg er meget taknemmelig

Annonce