Annonce
Fyn

Ventet millionminus i fynsk mini-robot: Corona bremser Kubo yderligere

Kubo Robotics har fået nye investorer ind, som kom med 15 millioner kroner i sidste regnskabsår, men allerede har måtte skyde yderligere otte millioner kroner ind i selskabet. Foto: Carsten Bundgaard.
Den fynske læringsrobot Kubo fik brug for yderligere kapital i juni, efter at selskabet kom ud af 2019 med et minus på 11,6 millioner kroner før skat. I 2020 ventes et lignende minus i 2020 som følge af corona.
Annonce

Tidligere i år fik de en stor ny investor ombord, da Følsgaard Familiy Office trådte ind med 15 millioner kroner. I juni fik selskabet bag den fynske læringsrobot Kubo så yderligere otte millioner kroner i indskud.

Pengene er tiltrængt for selskabet bag robotten til undervisningsforløb, viser det netop offentliggjorte 2019-regnskab fra selskabet Kubo Robotics, som fortsat er i en opstartsperiode og i øjeblikket er udfordret på grund af coronapandemien.

Det er dyrt, når man arbejder med robotudvikling og skalering af en virksomhed, kan man læse i regnskabet.

Annonce

12 millioner i minus

Kubo Robotics blev stiftet i 2015 af Tommy Otzen og Daniel Friis Lindegaard, som begge fortsat er i ejerkredsen. Læringsrobotten bruges i daginstitutioner og skoler til at undervise børn og skoleelever, samtidig med at de lærer om robotter og programmering.

2019 gav et minus på 11,6 millioner kroner før skat. Det var ventet, da det koster at etablere salgskanaler og etablere forretningen i Kina og ikke mindst udvikle teknologien og lærematerialer til lærere og administratorer af den lille fynske robotløsning, står der i ledelsesberetningen fra selskabet.

Priser og hæder til minirobot

Kubo Robotics blev stiftet tilbage i 2015 af Tommy Schou Lund Otzen og Daniel Friis Lindegaard. De er begge fortsat del af ejerkredsen, som også tæller it-firmaet KMD og Vækstfonden, mens Følsgaard-familien fra Sjælland ejer den største klump. 

Stifter Daniel Friis Lindegaard er fortsat med i ledelsen i robotvirksomheden, hvor Tommy Schou Lund Otzen i dag kun er en del af ejerkredsen.

Firmaet har vundet en stribe priser - bl.a. startup-prisen i EY's Entrepreneur of The Year-konkurrence og en nordisk startuppris i løbet af få måneder tilbage i 2017.

Det ventede minus efterlod selskabet med en egenkapital på lidt over fem millioner kroner, selv om familien Følsgaard altså trådte til med 15 millioner kroner. Derfor trådte investorerne til igen i juni med yderligere otte millioner kroner.

Daniel Friis Lindegaard (t.v.) og Tommy Lund Schou Otzen stiftede selskabet bag lærlingsrobotten for en håndfuld år siden. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Selv om likviditeten er sikret med den seneste tilførsel af millioner fra Følsgaard-familien, der har tråde til skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, som var med til at starte robotklyngen på Fyn på Lindøværftet, skaber coronapandemien store udfordringer for Kubo-robotten.

Annonce

Gentager minus-resultat i år

Faktisk så store, at en ventet fremgang i forretningen bliver så bremset af virusudbruddet, at selskabet venter et underskud på samme niveau i år som for 2019.For det kommende år venter ledelsen et underskud i størrelsesordenen 12 millioner kroner før skat.

Ledelsesrapporten, Kubo Robotics, regnskabet for 2019.- Den verserende verdensomspændende krise og de ubekendte faktorer, som krisen uafværgeligt har påført verdensøkonomien, vil også afspejle sig i selskabets forventninger til krisen, skriver selskabet i beretningen i regnskabet.

- For det kommende år venter ledelsen et underskud i størrelsesordenen 12 millioner kroner før skat, kan man læse i årsrapporten fra Kubo Robotics.

Det skyldes ikke mindst, at mange skoler og uddannelsesinstitutioner har været lukket ned som følge af Covid-19. Derfor forventes en mindre vækst i omsætningen for indeværende år.

Kubo Robotics havde i 2019 et minus på driften på 11,2 millioner kroner og et resultat før skat på minus 11,6 millioner kroner. Efter skat var det samlede resultat på minuss 12,3 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Politiet roser de pårørende: Begravelse af to unge trafikdræbte håndteret lige efter bogen

Annonce