Annonce
Erhverv

Investerer massivt: Fynsk robothåb venter trecifret millionminus

Enrico Krog Iversen, t.h., adm. direktør og aktionær i Onrobot har allerede investeret millioner i virksomheden sammen med de øvrige ejere amerikanske Summit Partners og Vækstfonden. Og der venter endnu flere investeringer de kommende år, lyder det fra robotvirksomheden, der har base i Odense. Arkivfoto

Fynske Onrobot, som har en lokal robotmillionær, Vækstfonden og en amerikansk pengetank i ryggen, venter trecifrede millionunderskud de kommende år. Der er allerede investeret massivt i udvikling og opkøb, og det fortsætter. Virksomheden udvikler

Den fynske robotvirksomhed Onrobot har ambitionerne om at blive verdens førende leverandør af alt inden for gribere og eksternt udstyr til robotarme og collaborative robots og samtidig løfte omsætningen til flere milliarder.

Ambitioner af den slags koster mange penge - millioner af kroner, hvilket fremgår af det netop offentliggjorte regnskab fra den fynskbaserede virksomhed, som har den tidligere Universal Robots-ejer og direktør Enrico Krog Iversen i spidsen og sidste år fik den amerikanske pengetank Summit Partners med i ejerkredsen, hvor Vækstfonden er hovedaktionær.

Onrobot, som har ændret regnskabsår, så det nu følger kalenderåret, kom ud af de sidste seks måneder i året med et underskud på 10,3 millioner euro - eller 77 millioner kroner.

De kommende år forventer Onrobot tilsvarende eller større underskud som følge af massive investeringer og opkøb.

Ifølge ledelsesberetningen venter Onrobot underskud på mellem otte og 20 millioner euro - eller op mod 150 millioner kroner - de kommende år, skriver direktionen i regnskabet, og dermed fortsætter og forstærker ejerne bag Onrobot de meldinger, som allerede kom ud sidste år.

Milliardomsætning i 2023

Ejerne investerede i eftersommeren 2018 et trecifret millionbeløb ind i virksomheden, samtidig med at der blev sat tal på forventningerne om at nå en milliardomsætning på 2,3 milliarder kroner i 2023.

Nu er det første regnskab fra virksomheden altså kommet med den nye ejerkonstellation på plads.

Ifølge regnskabet er der investeret kraftigt i at udvide forhandlernetværket og i at udbrede kendskabet til virksomheden i branchen, så man i dag er til stede i 53 lande efter den model, som Enrico Krog Iversen med stor succes var med til at udrulle i Universal Robots tidligere.

- Direktionen anser resultatet for at være i tråd med de forventninger, vi har haft, skriver ledelsen i regnskabet.

Onrobot, som blev startet af to udviklere fra netop Universal Robots i januar 2015, har udviklet sig markant siden oktober 2016, hvor Vækstfonden og Enrico Krog Iversen købte sig ind.

Udviklingen tog fart i slutningen af 2017, hvor gribervirksomheden Perception Robotics fra Californien og vision-firmaet Optoforce fra Budapest i Ungarn blev del af Onrobot-koncernen, hvor de også er medejer. I august sidste år overtog Onrobot så endnu en mindre og fremadstormende robotvirksomhed, da Enrico Krog Iversen og Co. købte fynske Purple Robotics, som også står bag en ny griberteknologi.

Det fynske opkøb kom samme dag, som amerikanske Summit Partners blev annonceret som ny investor og medejer.

Annonce

Fem opkøb på halvandet år

Purple Robotics er ligesom det oprindelig Onrobot ligeledes startet af en af de første og oprindelige udviklere fra Universal Robots, så nu er et helt hold af tidligere UR-medarbejdere som Enrico Krog Iversen (tidl. UR-direktør), Jacob Bilge Christiansen (Onrobot-medstifter) og Lasse Kiefer (Purple Robotics-stifter) samlet igen i Onrobot.

Netop overtagelserne og opkøb er afgørende for at gennemføre Onrobots ambitiøse strategi og nå de markante milliardmål i 2023. Det har Enrico Krog Iversen tidligere fortalt til Fyens Stiftstidende, hvor han også understregede, at han har en hel liste med potentielle opkøb i skuffen.

Forleden fik han mulighed for at købe endnu et firma, som formentlig ellers ikke stod på den liste, da han overtog resterne af det konkursramte Blue Workforce i Aalborg. Ved overtagelsen af konkursboet fik Onrobot fik adgang til lagerbeholdning, designretttigheder, værktøj og ikke mindst 12 robotudviklere, som nu er del af Onrobot hold på 145 ansatte.

Vi arbejder på at få en kommentar til regnskabet fra Enrico Krog Iversen.

Annonce

Får skandinavisk hovedsæde i Fredericia: Hæderkronet virksomhed runder 300 mio. kroner i omsætning

Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fynsk diskotek involveret i større kartelsag: Tidligere ejer får stor bøde for at holde konkurrenter ude af byen

Sydfyn For abonnenter

Giftstoffer ved at blive fjernet: Hundstrup Borgerforening spiller Filippahuset på banen som vuggestue

Odense Håndbold

Lillesøster Kirkeløkke i menneskehænder i Odense, hvor Freja Cohrt i et par omgange diskuterede med en jysk assistent

Navne For abonnenter

Dødsfald: Karen Bente Goudsmit var et imponerende stort sprogligt talent. Hun talte syv sprog og læste til det sidste bøger på fire af dem

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Navne For abonnenter

Mig og Fyn: Hjernen falder til ro, når man sidder under det mærkværdigt snoede pæretræ

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Kildent spørgsmål: Løser overenskomster den akutte mangel på arbejdskraft?

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Viktor Axelsen rydder bordet ved Sport 2021

Odense Håndbold For abonnenter

Odense-piger med tid til kaffe på kontoret i let kamp med spilletid fornuftigt fordelt til Mie Højlund og Lois Abbingh

Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Annonce