Annonce
Kultur

Venter stadig på passagerer: Skonnerten Fylla sendt af sted på årets første sejlads

Flot så det ud, da Fylla stod ud til sin første sejlads i år. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Annonce

Ærøskøbing: Hun kunne ikke have ønsket sig bedre vejr. Tågen er så småt lettet, og solen står ned over det blanke vand, da skonnerten Fylla tirsdag formiddag går ud af Ærøskøbing Havn til årets første sejlads.

På kajen står den nye reder, leder af Det Gamle Værft, Jan "Jay" Brun Jensen, og ser til. Han er glad for, at det snart hundredårige tremastede træskib endelig kan få dybt vand under kølen, med halvanden måneds corona-forsinkelse.

- Det er da dejligt at få hende af sted, hold da op. Selv om det er en prøvesejlads, siger han om turen, der går til J. Ring-Andersens Skibsværft i Svendborg, hvor Fylla skal have noget nyt grej monteret.

Det er stadig uvist, hvornår Fylla kan komme til at sejle med passagerer. Blandt andre har nogle HF søfarts-elever mistet deres første togter, men der er håb om, at de planlagte ture med højskoleelever umiddelbart efter 8. juni, hvor næste fase af genåbningen af samfundet er planlagt, kan blive afviklet.

- Vi håber, vi kan komme i gang 10. juni. Jeg er optimist. Vi kan ikke holde ud at vente længere, siger Jan "Jay" Brun Jensen, som overtog ansvaret for Det Gamle Værft og Fylla den 1. maj.

Besætningen gør nu skibet klart, så alt er parat til de egentlige sejladser.

- Så kan vi sejle med en dags varsel, siger rederen.

Disen lettede så småt, da Fylla sejlede af sted tirsdag formiddag. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Reder Jan "Jay" Brun Jensen (tv) ser til sammen med et par andre tislkuere, mens skipper Mark Ambech letter på hatten. Foto: Anders C. Østerby
Jan "Jay" Brun Jensen overtog ansvaret for Det Gamle Værft og Fylla fra Christian Albertsen den 1. maj. Foto: Anders C. Østerby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce