Annonce
Odense

Venter på testkørsler: Vigtige dage i vente for Odense Letbane

Det var et såkaldt line check, der blev udført mandag. Ved line check køres der med lav hastighed og det sikres blandt andet, at toget ikke støder på f.eks. et vejskilt, som står for tæt på sporene. Testen blev udført på den del af strækningen nord for Middelfartvej, hvor der ikke tidligere har kørt letbanetog som f.eks. her på Højstrupvej før Odense Idrætspark. Foto: Rune H. Blichfeldt
Odense Letbane og Banedanmark nærmer sig hinanden, og det kan, hvis alt går vel, bane vej for snarlige testkørsler på hele strækningen, forlyder det.

Odense: De kommende dage kan blive særdeles vigtige for arbejdet med at få Odense Letbane på skinner, og Banedanmark og Odense Letbane er muligvis ved at nærme sig hinanden.

Således har Banedanmark mandag givet Odense Letbane en betinget tilladelse til testkørsler. Til Fyens Stiftstidende oplyser områdechef Kristian Fevejle Andersen fra Banedanmark:

”På baggrund af Odense Letbanes dokumentation har Banedanmark mandag givet tilladelse til testkørsel mod, at Odense Letbane overvåger, at påvirkningen af Banedanmarks sikringsanlæg ikke overskrider en aftalt tærskelværdi”.

Annonce

Den betingede tilladelse er et vigtigt skridt på vejen.

Men den betyder dog ikke i sig selv, at Odense Letbane nu og her kan begynde at køre testkørsler på hele strækningen.

Skal analyseres og fortolkes

Det potentielt afgørende nye er ifølge avisens oplysninger, at Banedanmark og Odense Letbane er blevet enige om metoden til, hvordan det kan måles og overvåges, om Odense Letbanes strøm påvirker Banedanmarks anlæg.

Og måske kan det lyde som noget teknik, men det er afgørende vigtigt for, at parterne kan nå frem til enighed, så testkørslerne kan komme rigtigt i gang.

Efter den officielle plan åbner Odense Letbane omkring årsskiftet, men Fyens Stitstidende kunne allerede i starten af oktober fortælle, at projektet bliver flere måneder forsinket ifølge en række anonyme kilder med tæt kendskab til projektet. Kildernes identitet er avisen bekendt. Foto: Rune H. Blichfeldt

De kommende dage skal nu bruges til at foretage målinger og teste, analysere og fortolke de tal, der kommer ind. Går alt vel, kan det muligvis føre til, at Banedanmark og Odense Letbane når frem til enighed omkring, hvordan det fremover kan overvåges, at påvirkningen af Banedanmarks sikringsanlæg ikke overskrider tærskelværdierne.

Det er for Banedanmark det helt centrale, som skal være på plads, inden testkørsler i fuld skala kan igangsættes.

Falder de tests, som bliver foretaget, omvendt ikke ud, som de skal, så kan det betyde yderligere udskydelse.

Annonce

Første tur til Tarup

Mandag nåede et letbanetog for første gang til endestationen ved Tarup Center efter at være blevet trukket gennem midtbyen på den del af strækningen, hvor Banedanmark endnu ikke har givet tilladelse til, at der kan tændes for strømmen.

Der blev også kørt enkelte testkørsler på Rismarksvej, og fra Odense Letbane lød det i en kortfattet pressemeddelelse, at fra mandag den 22. november kører letbanen testkørsel på hele letbanestrækningen".

Det er indtil videre ikke tilfældet, men går alt vel, så kan det vise sig at ske inden for få dage.

Annonce
Odense For abonnenter

Rekordresultat i gourmetrestaurant: - Vi har været dygtige, vi har haft rigtig mange gæster

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Sydfyn For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Middelfart

Ejby manglede en tradition - nu står frivillige sammen om at skabe den

Sport For abonnenter

Odense Håndbold kan score DM-guldet på festdag - men holdet og Mie Højlund må forvente modtræk

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Nyborg

Har lige åbnet med take away: Nu ryger skiltet i Facaderådet

Odense For abonnenter

21-årig sprang om på bagsædet under kørsel: Kørte ind i politibil

For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Odense For abonnenter

Madanmeldelse: Et brag af en aften HOS Hemme og Spolum

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kerteminde

Ny runde hærværk mod biler i midtbyen: Nogen har set sig gal på sidespejle

Odense For abonnenter

Søren Lundgaard købte hus i 2013, og letbanen blev brugt som salgsargument: - Jeg tænkte bare, 'det bliver pissegodt for vores huspris'

Assens

Hans på en vild mission: Han kører Fyn rundt på et døgn - og den gamle knallert fra 1974 ville ikke starte

Annonce