Annonce
Nyborg

Ventede ni et halvt år: Færdig lokalplan til Admiral Marina i Nyborg

Sådan kan Admiral Marina komme til at se ud, inden den er fuldt udbygget. Lokalplanen for havnen er endelig vedtaget. Illustration: Admiral Marina/Formwerk.

Politikere i Nyborg Byråd var forargede over behandlingen af Admiral Marina, der for nylig fik grønt lys til at bygge stor marina i den gamle færgehavn på Knudshoved. Efter ni et halvt års venten.

Annonce

Nyborg: "Fuldstændigt urimeligt." "Grotesk." "Pinligt." "Uanstændigt."

Politikerne i Nyborg Byråd skød med skarpt, da de tirsdag aften vedtog en lokalplan for en kommende luksusmarina i Knudshoved Færgehavn.

Politikernes udfald skyldtes den ualmindeligt langtrukne sagsbehandling, hvor ejerne af havneområdet har måttet vente i små ti år, før de fik lov til at komme i gang med de store marinaplaner.

- Det er fuldstændigt urimeligt, at ejerne skulle vente så længe. Her lokalt har planen jo hele tiden haft opbakning, men sagen har altså kørt frem og tilbage ved de overordnede myndigheder alt for længe. Det handler ikke om, at vi ikke vil miljøet det godt. Men det her kalder på ændret lovgivning, sagde borgmester Kenneth Muhs (V), da byrådet lagde sidste hånd på lokalplanen, som følger efter Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse i sommer, som slog fast, at der ikke er behov for flere miljøundersøgelser, før marinabyggeriet kan sættes i gang.

Carsten Kudsk (DF) sagde i sit indlæg, at investorerne i Admiral Marina burde have en pris for deres store tålmodighed, og blandt andre Kaj Refslund (V) fulgte op:

- Jeg er træt af Danmarks Naturfrednings rolle i denne sag, hvor de rigidt har klaget over alle mulige fodnoter. Nu venter vi spændt på, hvad der sker derude og håber, det bliver noget spændende, sagde han.

Kun Albert Pedersen (S) forsøgte at se lidt anderledes på sagen:

- Prisen for et demokrati er jo blandt andet, at man kan påklage de afgørelser, myndighederne træffer, sagde han og kaldte samtidig Admiral Marina for et godt projekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce