Annonce
Indland

Venstres Ungdom kalder logningsforslag problematisk

Regeringens forslag om sessionslogning er ikke liberalt, mener formanden for Venstres Ungdom.

Det meget omstridte forslag fra regeringen om at genindføre masseindsamling af data om borgeres kommunikation på internettet - såkaldt sessionslogning - møder nu kritik fra en ny kant.

Venstres egen ungdomsafdeling kalder nemlig forslaget for en "direkte trussel mod borgernes retssikkerhed".

Det skriver Information.

- Som retssamfund må vi aldrig ty til masseovervågning for at bekæmpe kriminalitet, siger Chris Preuss, formand i Venstres Ungdom.

Sessionslogning gør det muligt at lagre oplysninger om borgernes aktiviteter på internettet fra mobiltelefoner.

- Man vil mistænke alle borgere for at være potentielle terrorister eller kriminelle ved at overvåge dem alle sammen. I stedet for som i dag, hvor man er uskyldig, indtil andet er bevist, tilføjer Chris Preuss til avisen.

Sessionslogningen blev afskaffet i 2014 af den tidligere regering, da logningen havde vist sig ikke at leve op til formålet, nemlig at hjælpe politiets efterforskning.

Her var den nuværende skatteminister Karsten Lauritzen og Venstres Michael Aastrup Jensen store kritikere af sessionslogning.

- Hvis Venstre genindfører overvågningen, må man sige, at de vender på en tallerken, for de var selv blandt dem, der talte allerstærkest for en afskaffelse af den gamle sessionslogning, siger Chris Preuss til Information.

Han tilføjer desuden, at forslaget ikke er liberalt.

Justitsminister Søren Pind (V) har ikke ønsket at kommentere kritikken fra ungdomspartiet til Information.

Forslaget har mødt meget kritik fra den politiske verden, men også fra andre kanter. Blandt andet har Ingeniørforeningen og tænketanken Justitia kaldt forslaget for bekymrende.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce