Annonce
Odense

Venstreformand efter Jeginds afgang: Ny leder kan også komme udefra

Christoffer Lilleholt ligner en favorit til at efterfølge Jane Jegind som spidskandidat for Venstre. Venstreformand Kasper Ladingkær (th.) understreger dog, at man nu vil søge efter egnede kandidater - både i og uden for partiet. Arkivfoto: Kim Rune
Christoffer Lilleholt er allerede blevet nævnt som den oplagte efterfølger, efter at Jane Jegind mandag meddelte, at hun ikke genopstiller som spids for Venstre. Ifølge formanden for partiforeningen går der dog nu en proces i gang, hvor man både vil kigge efter potentielle ledere i og uden for partiet.

Der gik ikke mange timer, fra Jane Jegind annoncerede, at hun ikke genopstiller som leder for Venstre i Odense, til gruppeformand Claus Houden kaldte 23-årige Christoffer Lilleholt for den naturlige efterfølger som Venstres leder.

I Venstres partiforening i Odense er bestyrelsesformand Kasper Ladingkær dog mere forsigtig med forudsigelserne af, hvad der kommer til at ske frem mod foråret næste år, hvor Venstres nye spidskandidat gerne skal være valgt.

- Der er ingen tvivl om, at Christoffer er en dygtig, ung mand, som har siddet i byrådet i snart seks år og været en del af politik i det meste af sit liv på grund af sin far (tidligere energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt, red.). Men derudover har jeg ikke så mange kommentarer til, hvem vi kunne pege på. Der kommer til at være en proces, hvor vi vil screene efter kandidater både internt og eksternt. Der kan sagtens komme andre i spil. Og så vil det i sidste ende være vores medlemmer, der kommer til at vælge, siger Kasper Ladingkær, der har kendt til Jane Jeginds beslutning om at trække sig i et stykke tid:

- Jane fortalte mig om sin beslutning lige før sommerferie, hvor jeg selvfølgelig beklagede den. Jeg synes, at hun har gjort det rigtig godt og fået vist, hvad Venstre står for. Så derfor tror jeg da, at alle er kede af, at hun nu melder ud, at hun ikke vil mere.

Annonce

Køreplan på vej

Jane Jegind har stået i spidsen for Venstre igennem fire kommunalvalg og måtte ved valget i 2017 konstatere, at Venstre havde mistede omkring 3500 stemmer svarende til fire procent, mens Socialdemokratiet gik 13 procent frem med borgmester Peter Rahbæk Juel i spidsen.

Kasper Ladingkær afviser dog, at baglandet skulle have presset på for at få Jane Jegind til at trække sig. Han peger på, at partiforeningen indtil videre kun har kigget tilbage og evalueret resultatet ved kommunalvalget og først til efteråret vil kigge frem og lave en køreplan for det kommende kommunalvalg i 2021.

- Vi skal have lagt en køreplan frem mod næste kommunal- og regionsrådsvalg, som generalforsamlingen så skal godkende i marts næste år. Spidskandidaten skal vi så formentligt finde i løbet af foråret, siger Kasper Ladingkær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Norske salmer på folkemelodier

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];