Annonce
Debat

Venstrefolk går offentligt ud og sender meget forskellige signaler om deres holdninger til biodiversitet og sprøjtegift

Flemming Risskov Jørgensen. Foto: Kasper Orthmann Andersen/Assens Kommune.

Venstremanden Ole Maagaard Pedersen sammenligner sprøjtegift med corona-vaccination og erklærer frejdigt, at han derfor har god samvittighed, når han bruger sprøjtegift på sine marker. Men en god samvittighed skyldes jo tit en dårlig hukommelse.


Ole Maagaard Pedersen... erklærer frejdigt, at han derfor har god samvittighed, når han bruger sprøjtegift på sine marker

Flemming Risskov Jørgensen, SF


Annonce

Og Ole Maagaard Pedersen glemmer helt at overholde logikkens regler. Når han sammenligner vaccine til mennesker med sprøjtegift mod bladlus, gør han brug af en ugyldig analogi-slutning. Hvis mennesker vaccineres mod corona, aktiveres kroppens immunforsvar, så antistofferne kan dræbe den sygdomsfremkaldende virus. Men når landmanden sprøjter mod eksempelvis havrerødsot, danner afgrøden jo ikke antistoffer, der dræber virus. Sprøjtegiften dræber derimod den organisme (dvs. bladlusen), der overfører virus. Da coronavaccine heldigvis ikke dræber den organisme (dvs. mennesket), der overfører virus, er sammenligningen fuldstændig meningsløs

På denne ulogiske baggrund kommer Ole Maagaard Pedersen frem til, at Assens Kommune med god samvittighed burde fortsætte med at bruge sprøjtegift.

Men har han helt glemt, at hans egne partifæller i Miljø Teknik og Plan går ind for, at vi skal deltage i konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune? Har han også glemt, at udvalgets Venstrefolk i den forbindelse har tilsluttet sig arbejdet for at gøre kommunen giftfri?

Det er i hvert fald meget forvirrende, at forskellige Venstrefolk går offentligt ud og sender meget forskellige signaler om deres holdninger til biodiversitet og sprøjtegift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce