Annonce
Sydfyn

Venstre vil sende millioner til landområder

Mette Kristensen er formand for Venstres byrådsgruppe i Svendborg Kommune. Ved budgetforhandlingerne ønsker partiet at styrke landområderne i kommunen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Venstre går til budgetforhandlinger de næste uger med målet om at sende flere penge til kommunens landområder
Annonce

Svendborg: Mette Kristensen (V) har en klar ambition om at sende flere penge mod kommunens landområder, når hun går til budgetforhandlinger i løbet af denne måned.

I runde tal er der 28 millioner kroner for politikerne at fordele på velfærd, mens der er op mod 50 millioner kroner at fordele på anlægsbudgettet.

- På anlægsområdet ønsker vi at sætte skub i flere cykelstier i det åbne land. Cykelstipuljen er i øjeblikket på fire millioner kroner årligt, og det beløb vil vi gerne have fordoblet, siger hun.

Det skal ses i sammenhæng med, at vi de senere år har ændret på skolestrukturen flere steder, og derfor er det kun rimeligt, at vi også sørger for sikre skoleveje, efter ændringer i skolestrukturen.

Stokkebækskolen er et eksempel på ændret skolestruktur, hvor børnene nu fordeles anderledes på skolens tre afdelinger i Gudme, Gudbjerg og Hesselager.

Annonce

Penge til Sydtåsinge

På anlægssiden er Mette Kristensen også optaget af, at der bliver sat ind med forbedringer af vejene på Sydtåsinge.

Borgere i området har i en længere periode givet udtryk for, at trafikken der er alt for tung for de små veje, og kommunen er i færd med at lave en analyse af situationen.

- Den kommer til oktober, og på baggrund af den kan vi sætte ind, men jeg synes alligevel, at vi allerede ved budgetforhandlingerne bør sætte penge af til området dernede, siger Mette Kristensen.

Fakta: Budget 2021

I maj faldt en udigningsreform på plads, og det betød, at adskillige millioner kroner fandt vej til Svendborg.

Det betyder, at kommunens politikere for første gang i mange år rent faktisk har penge at fordele ved dette års budgetforhandlinger; i årevis har den ellers stået på besparelser i større eller mindre grad, og da 2019-budgettet skulle lægges lød besparelsen på 100 millioner kroner.

I praksis er der i år 58 millioner kroner til fordeling på driftsområdet, mens beløbet på anlægsområdet er på 50,5 millioner kroner.

Direktionen har forud for forhandlingerne lavet en prioritering af pengene. Man foreslår, at der afsættes samlet set knap 30 millioner kroner til at imødekomme både demografiske udfordringer og udfordringer i det hele taget; det er blandt andet, at man ikke i samme grad som forventet kan indhente budgetlagte besparelser på at sælge ud af kommunal ejendom, som man troede for år tilbage.

Går politikerne med på direktionens fordeling er der godt 28 millioner kroner tilbage at fordele på velfærd og 58 millioner kroner tilbage at fordele på anlæg.

Budgetforhandlingerne afsluttes ved udgangen af uge 38.

Annonce

Uden for fælleskabet

Ifølge Mette Kristensen er det vigtigt, at politikerne kan enes om at prioritere landområderne i kommunens højere.

- For når jeg kommer rundt der, hører jeg ofte, at man føler sig uden for fælleskabet, fordi politikerne i højere grad prioriterer at bruge penge på havnen og byen. Nu har vi muligheden for at sætte landområderne på dagsordenen.


For når jeg kommer rundt der, hører jeg ofte, at man føler sig uden for fælleskabet, fordi politikerne i højere grad prioriterer at bruge penge på havnen og byen. Nu har vi muligheden for at sætte landområderne på dagsordenen.

Mette Kristensen


Annonce

Flex til unge

Står det til Venstre bør man derfor kigge nærmere på mobiliteten for de unge i landområderne, hvorfor Mette Kristensen foreslår en forsøgsordning inspireret af Mariagerfjord Kommune.

Der har man indført, at unge mellem 15 og 21 år gratis kan køre med flextrafik.

- Forsøget koster 300.000 kroner, og det ser vi gerne, at man sætter af.

Annonce

Prioriterer børnefamilier

På velfærdsområdet foreslår Venstre at indføre fleksible pasningsordninger for børn i daginstitution og SFO.

- Pasning skal passe til familiers hverdag, fastslår Mette Kristensen.

Hun uddyber at partiet vil bevare klippekort til SFO, muligheden for at få deltidspasset sit barn i daginstitution samt fastholde muligheden for, at forældre kan hjemmepasse deres børn med kommunalt tilskud til det.

Desuden forslår Venstre at styrke normeringerne i dagtilbud med et beløb i omegnen af to millioner kroner, oplyser Mette Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvorfor skulle jeg overhovedet stemme?

Annonce