Annonce
Kerteminde

Venstre vil ikke grave a-affald ned

Mellem Munkebo og Kerteminde står dette skilt, som protesterer mod planerne om et atomaffalds depot ved Kertinge Mark.

Flertallet for et slutdepot for radioaktivt affald smuldrer

Kerteminde: Planerne om at etablere et forseglet slutdepot for atom-affald i et dybt, underjordisk lager et sted i Danmark - for eksempel på Kertinge Mark ved Kerteminde - smuldrer.

Hidtil har Dansk Folkepartis, SF's og Enhedslistens folketingsgrupper sagt nej til slutdepotet.

Nu melder Venstre også fra og tilslutter sig de øvrige modstanderes forslag om i stedet at etablere et såkaldt mellemdepot til opbevaring af de mellem 5000 og 10.000 kubikmeter radioaktivt affald fra Risø.

- Vi vil ikke have et slutdepot hverken på Kertinge Mark eller andre steder i landet. Venstre går ind for, at der bygges et mellemlager, hvor vi kan opbevare affaldet under opsyn i 100 år - til den tid vil der være fundet helt andre og bedre løsninger på affalds-problemet, fastslår Venstres fynske folketingsmedlem, Erling Bonnesen, der har været på besøg på et sådant lager i Holland.

- De har rigtigt gode erfaringer med et mellemdepot, og efter min mening skal det bygegs på Risø, hvor affaldet i forvejen opbevares, siger Erling Bonnesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce