Annonce
Odense

Venstre vil bevare skolerne i Lumby og Stige

Mark Grossmann fra Venstre vil ikke være med til at skære 4. til 6. klasserne væk på skolerne i Lumby og Stige. - Det er et angreb på lokalsamfundene, og dem vil vi beskytte, så længe vi overhovedet kan, siger han. Foto: Michael Bager

Skolerne i både Lumby og i Stige skal fortsat have elever til og med 6. klasse, mener Venstre, der dermed afviser forvaltningens spareforslag. Børn- og ungerådmanden afviser at tage stilling midt i høringsperioden.

Folkeskolerne i Lumby og Stige skal ikke reduceres til skoler kun med elever fra 0. til 3. klasse.

Det er nu meldingen fra Venstre, der med to medlemmer i Børn- og Ungeudvalget afviser at sige god for det forslag i sparekataloget, der vil hente 1,3 millioner kroner ved at sende 4.-6. klasse til Søhusskolen.

- Det skaber alt for meget uro i et lokalsamfund, mener Venstres Mark Grossmann.

- Det gør det svært at få nye tilflyttere og svært at sælge huse. Det er et angreb på lokalsamfundene, og dem vil vi beskytte, så længe vi overhovedet kan. Der er omkostninger forbundet med at holde liv i lokalområderne, og vi frygter, at besparelserne udhuler skolerne, så de på sigt bliver lukningstruede.

Hvorfor ikke respektere og afvente høringsperioden og få det fulde overblik i stedet for at melde ud allerede nu?

- Vi havde egentlig også lovet os selv at vente. Men vi husker tydeligt debatten omkring Spurvelundskolen, der var lukningstruet (i 2010, red.), men som alligevel endte med at blive fyldt godt op. Og så kan det måske også være en god mulighed for forvaltningen at få svar frem nu, mener Mark Grossmann.

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) er uenig. Hun afviser at svare på kritikken og bekymringerne fra Lumby og Stige.

- Jeg ønsker ikke at kommentere på de konkrete forslag. Her i høringsperioden er det først og fremmest min opgave at lytte, skriver hun i en mail.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hvornår sker der noget?

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce