Annonce
Sydfyn

Venstre: Vi vil have Svendborgbanen på dagsordenen i byrådet

Mette Kristensen, byrådsmedlem for Venstre i Svendborg Kommune vil have Svendborgbanen på dagsordnen i byrådet. Foto: Katrine Becher Damkjær
Den politiske ledelse har ikke gjort nok for at lægge pres på ministeren i forbindelse med prioritering af Svendborgbanen, lyder det fra byrådsmedlem og medlem af Økonomiudvalget Mette Kristensen (V). Det vil Venstre nu gøre noget ved.
Annonce

Svendborg: Til trods for et ’intetsigende’ svar fra transportministeren tilbage i marts til de fynske borgmestre omkring tidsplanen for nye signaler til Svendborgbanen, har den politiske ledelse i Svendborg ikke gjort nok for at lægge pres på transportministeren.

Sådan lyder det Mette Kristensen (V), der er medlem af Økonomiudvalget i Svendborg Kommune.

- Bo Hansen var ikke tilfreds med svaret. Alligevel er der ikke sket yderligere siden, ingen reaktion. Det er en sag, som i den grad er vigtig for Svendborg, og som har udviklet sig i en helt forkert retning på kort tid her i 2020. Og derfor er vi nødt til at handle i byrådet som opfølgning på ministerens svar, siger Mette Kristensen.

Venstre vil derfor have sagen på dagsordenen til det kommende møde i Økonomiudvalget den 25. august.

- Vi fremsender et punkt med henblik på en bred politisk drøftelse og en opfordring til den politiske ledelse og kommunaldirektøren om at lægge yderligere pres på transportministeren og Banedanmark, siger Mette Kristensen.

Borgmester Bo Hansen giver Mette Kristensen ret i den manglende handling.

- Hun har jo ret i, at der ikke er sket noget siden brevet. Men det er svært at gøre noget herfra, hvis de ikke svarer ordentligt på vores henvendelser, siger han.

Annonce

Flere forslag på banen

Bo Hansen hilser dog forslaget fra Venstre velkommen og har også selv nogle forslag til, hvad der skal sættes i gang, og henviser til sin plan om at stille transportordførerne til ansvar for deres ytringer omkring nedprioteringen af Svendborgbanen.


Bo Hansen var ikke tilfreds med svaret. Alligevel er der ikke sket yderligere siden, ingen reaktion.

Mette Kristensen (V) byrådsmedlem og medlem af økonomiudvalget i Svendborg


- Det er fint, at Venstre også vil bringe det på dagsordenen,  det er godt. Det her med, at transportordførerne kunne være en vej frem. Det er en nemmere vej frem end endnu et brev til ministeren, men jeg tænker, at vi gør begge dele, siger han.

Hos Venstre er man villige til at drøfte alle forslag, men man ser gerne, at borgmesteren gør mere end det.

- Det er da et forslag, vi sagtens kan drøfte. Men der er flere måder at gøre det på. Borgmesteren kan jo tage sig tid til at holde et personligt møde med Banedanmark og ministeren, som vi tidligere har gjort, det betyder jo noget, at vi er synlige og presser på, siger mette Kristensen.

Annonce

Det er lykkedes før

Ifølge Mette Kristensen har arbejdet med at tale med politikerne på Christiansborg og Banedanmark tidligere båret frugt. Det handler om at være lidt aktive i den dialogen, siger hun.

- Når det lykkedes tilbage i 2016 at rykke nogle ting og få daværende transportminister Hans Christian Schmidt (V) til at opprioritere banen, så kan det også lade sig gøre nu. Vi skal i hvert fald forsøge, siger hun.

Bo Hansen mener dog, at de tidligere indsatser ikke har ændret meget på kendsgerningerne.

- Jeg har det også lidt sådan, at tidligere, da Hans Christian Schmidt var transportminister (V) og vi blev lovet, at banen blev opprioriteret og rykket frem, det er jo ikke sket alligevel. Men vi prøver naturligvis igen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Assens

Restaurantejer beder om forståelse: Gæster skrider og er sure over at skulle bære mundbind

Annonce