Annonce
Kerteminde

Venstre: Vi gambler med de ledige

Jens Gantriis (V), formand for arbejdsmarkeds-, erhvervs- og vækstudvalget ærgrer sig over økonomiudvalgets beslutning. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Nordøstfyn: - Det er altså at gamble med de ledige og med situationen, det økonomiudvalget lige har vedtaget.

Jens Gantriis (V), der er formand for arbejdsmarkeds-, erhvervs- og vækstudvalget, synes bestemt ikke, det var en god ide at udskyde en beslutning om at ansætte flere sagsbehandlere.

- Coronakrisen har givet os 200 ekstra ledige. Derfor blev vi i udvalget enige om at anbefale at ansætte fire sagsbehandlere mere til at tage hånd om dem. Det gjorde vi på anbefaling fra vores fagchef, som siger, at det er den rigtige løsning, forklarer Jens Gantriis.

- Og det skulle have været med det samme, for at vi kunne være på forkant med tingene.

Økonomiudvalget besluttede imidlertid at udskyde det hele lidt. Og Socialdemokraterne havde et forslag om i stedet for sagsbehandlere at ansætte en til at tale med erhvervslivet om, hvad de har brug for. Argumentet lød, at aldrig så mange sagsbehandlere ikke nytter, hvis der ikke er job at få.

Annonce

Krav på ordentlig sagsbehandling

- Det kan godt være, at de fleste kommer i arbejde nu, hvor der løsnes op for det hele. Men lige nu står vi altså med 200 nyledige, der har krav på samme grundige sagsbehandling, som andre har fået inden coronakrisen, påpeger Jens Gantriis.

- En sagsbehandler har typisk 100 borgere at holde rede på, og tager typisk 40 samtaler om ugen. Sidste år forsøgte vi med at ansætte en ekstra i sygedagpengeafdelingen. Det lønnede sig, således at den medarbejder rigeligt tjente sig selv ind. Vi ved af erfaring, at hvis vi investerer på det her område, så vindet vi på bundlinjen.

Han tilføjer, at han i øvrigt er helt enig med borgmester Kasper Olesen i, at det også vil være en fornuftigt investering til gavn for beskæftigelsen af ansætte en ekstra medarbejder til at lave lokalplaner: - Det vil kunne sætte ekstra skub i byggeriet.

Arbejdsmarkeds-, erhvervs- og vækstudvalget skal på et ekstraordinært møde først i juli have sagen på dagsordenen igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

GOG

Genlæs livebloggen: GOG tager den første titel i 13 år efter drama

Annonce