Annonce
Indland

Venstre opgiver alternativ til mislykket udflytning

Diis, Dansk Institut for Internationale Studier, skal ikke flyttes til Aarhus, efter at Socialdemokraterne i Folketinget stemte imod.

Den mislykkede udflytning af Diis bliver ikke erstattet af andre udflytninger i udenrigsministeriet.

Annonce

Som en del af regeringens udflytningsplan for statslige arbejdspladser skulle Dansk Institut for Internationale Studier (Diis) under Udenrigsministeriet være flyttet fra København til Aarhus.

Men regeringen kunne ikke få flertal for flytningen af de cirka 90 arbejdspladser, og siden har regeringspartiet Venstre overvejet, om der var andre arbejdspladser i ministeriet, der kunne flyttes.

Men den plan er nu lagt på hylden, skriver Jyllands-Posten.

Udmeldingen kommer fra Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen.

- Der er ikke en plan B. Vi har været meget åbne om, hvad der var smartest at flytte, og vi mener stadig, at det er en rigtig god idé at flytte Diis. Men vi har tilsyneladende et flertal imod os, og vi flytter heller ikke bare arbejdspladser for at flytte nogen.

- Der skal være mening med det, og lige præcis Udenrigsministeriet er et af de sværeste områder at finde oplagte muligheder i, siger han til Jyllands-Posten.

De andre arbejdspladser i udflytningsplanen kan regeringen selv beslutte at flytte ud med en administrativ beslutning. Men en flytning af Diis kræver en lovændring, og derfor kan et flertal i Folketinget blokere for beslutningen.

Det står klart, at regeringen har et flertal mod sig i sagen. Alligevel bliver forslaget sendt til afstemning ved en tredjebehandling i Folketinget torsdag.

Det undrer Socialdemokraternes næstformand Mogens Jensen.

- Det er da virkelig mærkeligt, at de stiller forslaget til afstemning, når de ved, at de har et flertal imod sig. Men de vil åbenbart gerne have tydeliggjort et nederlag, siger han til Jyllands-Posten.

Også hos Liberal Alliance, der som det eneste borgerlige parti ikke stemmer for forslaget, undrer udenrigsordfører Mette Bock sig.

- De vil åbenbart gerne have debatten igen, men vi ændrer ikke mening af den grund. Argumenterne for og imod har været fremme flere gange, siger hun til Jyllands-Posten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce