Annonce
Nyborg

Venstre om dispensation til at fjerne beskyttet dige: Sund fornuft

Næstformand i Teknik- og Miljøudvalget, Søren Svendsen (V), ryster ikke på hånden i sagen om det beskyttede dige. Han ville træffe den samme beslutning i dag, siger han til Stiftstidende. Arkivfoto: Jørgen Outzen

Et flertal i Teknik- og Miljøudvalget bestående af Venstre og løsgænger Helle Frøslev gav sidste efterår en lovliggørende dispensation til at fjerne et historisk dige i Sulkendrup - altså tilladelse med tilbagevirkende kraft. Næstformand Søre

Annonce

- Hvorfor valgte I at give dispensation til at fjerne diget?

- Vi kan altid give en dispensation, og i dette tilfælde syntes vi, der var sund fornuft i at gøre det. Vi taler om et hjørne af en mark, som har været omgivet af et dige. Det er så lille, at han dårligt kan vende med en mejetærsker. Diget i sig selv er kun 30-50 centimenter i højden og har ringe eller slet ingen kulturhistorisk værdi.

- Ingen værdi siger du. Men jeres egen forvaltning når frem til den modsatte konklusion, nemlig at diget har såvel en kulturhistorisk som en biologisk og en landskabelig betydning.

- Der er vi så uenige.

Er I klogere end eksperterne på det her område?

- Jeg vil ikke påstå, at vi er klogere, men vi ser på tingene på en anden måde.

- Hvad baserer I jeres vurdering på?

- Det gør vi på, at diget ikke har den store værdi.

- Det er jeres konklusion. Men hvad baserer I den på?

- Vores øjne. Jeg tager stort set ud og kigger på alle sager.

- Nu er det svært at se noget, der ikke er der.

- Det har du ret i. Men en del af diget er der nu. Det var det i hvert fald, da vi behandlede sagen i udvalget.

- Forvaltningen nævner også, at kommunens seneste fire dispensationer i lignende sager er blevet underkendt. Hvilken betydning skal man lægge i det?

- Vi mener ikke, at sagerne ligner hinanden. Det er derfor, vi mente, der skulle gives dispensation. Om ikke andet så for at få prøvet sagen. Tager man for eksempel sagen om overdrevet i Sulkendrup, der også blev fjernet, så er det en helt anden type tobak.

- Fælles for de to sager er, at landmanden handlede først og spurgte om lov bagefter. Er det i orden efter din mening?

- Nej, men sagen om diget er ikke enestående. Tværtimod kan vi forudse, at vi får en hulens masse af den slags sager gennem systemet i fremtiden.

- Nyborg Kommune er bundskaber på listen over kommunernes biodiversitet, og Danmarks Naturfredningsforening mener, I er alt for venlige overfor landmændene. Er I det?

- Nej. Og jeg ville tage den samme beslutning i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce