Annonce
Odense

Venstre og Radikale: Ryk musikskolen ind på lukningstruet Vollsmose-skole

Skal børnene i Odense Musikskole fremover spille på trommer i en nedlagt skole i Vollsmose frem for i de nuværende lokaler i Danmarksgade? Ja, mener Venstre og Radikale. Arkivfoto: Michael Bager
Lukningen af H.C. Andersen Skolen kan skabe plads både til 300 daginstitutionspladser og Odense Musikskole, mener R og V. Men musikskolen er forbeholden.
Annonce

Luk H.C. Andersen Skolen og ryk børnene over på Vollsmoses anden folkeskole - Abildgårdskolen.

Det forslag har børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) for nylig samlet et politisk flertal for, og nu er hun sammen med Venstres by- og kulturrådmand, Jane Jegind, også klar med et bud på, hvad de ledige skolekvadratmeter i så fald skal bruges til:

300 daginstitutionspladser og nye lokaler til Odense Musikskole.

- Det er en ny skole i god stand, og for 50 millioner kroner kan vi få dagtilbud til 300 børn, fortæller Susanne Crawley Larsen.

- Det er meget billigere, end hvad vi ellers kan bygge, og vi får brug for flere daginstitutioner, siger hun og understreger samtidig, at de 300 børn på forskellig vis kan deles op og ikke nødvendigvis skal samles i én stor institution.

- Vi ved godt, det ikke er det, forældrene efterspørger.

Skolelukningen i Vollsmose

Der er færre børn i Vollsmose, og med de kommende nedrivninger af 1000 boliger og udflytning af familier bliver tallet kun - i hvert fald midlertidigt - endnu lavere.

På den baggrund har børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) foreslået at lukke H.C. Andersen Skolen, flytte børnene til naboskolen Abildgårdskolen, hvor der er plads, og på den måde skabe én ny Vollsmose-skole. Idéen får opbakning fra byrådets to største partier Socialdemokratiet og Venstre.

Det er rådmandens ambition, at der i løbet af efteråret bliver truffet en endelig beslutning om skolelukningen, og at børnene fra sommeren 2021 så skal begynde i ny skole.

Det kan på sigt blive nødvendigt igen at have to folkeskoler i Vollsmose, når de nedrevne boligblokke efter planen skal erstattes af private investorers byggeri og sikre en mere blandet beboersammensætning.

Annonce

Et smertensbarn

De hundredvis af vuggestue- og børnehavebørn skal imidlertid ikke fylde alle rum, mener Radikale og Venstre. Også Odenses musikskole skal altså flytte ind med instrumenter, med sang og musik.

- Vores musikskole er et smertensbarn og har i mange år trængt til nye lokaler, påpeger Jane Jegind.

Med adresse i en for længst lukket skole i Danmarksgade i centrum bor musikskolens børn og voksne i små og nedslidte lokaler.

- Lokalerne er bestemt ikke noget at råbe hurra for, siger Jegind og fremhæver ligesom Susanne Crawley Larsen, at en flytning til Vollsmose samtidig opfylder et politisk ønske om få kulturinstitutioner til den omdiskuterede bydel.

- Vi vil gerne lægge aktiviteter i Vollsmose, som alle bruger, og meget gerne et positivt brand som musikskolen, forklarer børn- og ungerådmanden.

Begge rådmænd erkender, musikskolen med en placering i Vollsmose får en mindre central adresse.

- Vi risikerer, at nogle synes, det er besværligt, men der er både direkte bus til Vollsmose, gode cykelstier og bedre parkeringsforhold end i Danmarksgade, siger Susanne Crawley Larsen.

Og så ligger H.C. Andersen Skolen ikke i den del af Vollsmose, der er karakteriseret som hård ghetto, tilføjer Jane Jegind.

Annonce

Et elitært tilbud

Venstre og Radikale vil bære deres fælles flytteforslag med ind til næste uges forhandlinger om næste års kommunale budget, og det vil blive suppleret af et ønske om også at finde flere penge til musikskolens drift.

- Vi har ikke dyrket musikskolen i særlig stor udstrækning, men vi ved, den er efterspurgt, siger Susanne Crawley Larsen, der på grund af lave, kommunale tilskud kalder det et elitært fritidstilbud med et af landets højeste kontingenter.

Jegind er enig:

- Alle skal have mulighed for at gå i musikskole, og det skal ikke være så meget dyrere end for eksempel at gå til håndbold.

Den melding tager Uffe Veppler, formand for Odense Musikskoles brugerråd, godt imod.

- Vi har været igennem mange sparerunder, og især de seneste par år har det for alvor gjort ondt og kostet mange elever, fordi det er blevet for dyrt at gå i musikskole, fortæller han.

- Vores ventelister er væk, og hvis vi skal have en kommunal musikskole i en ordentlig stand, så er vi derhenne nu, hvor vi har brug for hjælp.

Venstres by- og kulturrådmand Jane Jegind (tv) og radikales børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen står sammen bag forslaget om at rykke både musikskole og daginstitution ind på den Vollsmose-skole, de vil lukke. Arkivfoto
Annonce

Svær rekruttering

Uffe Veppler er også glad for den politiske interesse i at finde nye og bedre rammer til musikskolen.

- Vores nuværende lokaler er hverken særlig prangende eller hensigtsmæssige, og det har efterhånden været et stort ønske i mange år at få mere opgraderede lokaler, siger han.

Men han er ikke overbevist om, at H.C. Andersen Skolen er det rigtige sted.

- Det lyder tillokkende med nye og store lokaler, men jeg kan også se et par udfordringer. Det er ikke i bymidten, men - med al respekt - i Vollsmose, påpeger formanden:

- Det kan give en ekstra udfordring i arbejdet med at rekruttere nye børn og flere kunder i butikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Annonce