Annonce
Odense

Venstre og Konservative: Letbaneopsparing skal få ledige i job

Når Christoffer Lilleholt (V) onsdag tager fat på budgetforhandlingerne i byrådssalen vil han blandt andet - sammen med Konservatives Kristian Guldfeldt - argumentere for at bruge dele af letbaneopsparing til at få flere ledige i job. Arkivfoto: Vibeke Volder

Ligesom borgmester Peter Rahbæk Juel (S) vil Venstre og Konservative gerne investere yderligere millioner i at få flere ledige i job. Men det skal være letbanepenge og ikke dækningsafgift, der skal betale, mener V og K.

De deler fuldstændig borgmesterens ambition om at investere 12,1 millioner kroner i at gøre ledige klar til job og skære i ventetiden på at få behandlet sin byggesag.

Men Konservatives Kristian Guldfeldt og Venstres Christoffer Lilleholt er langt fra enige med Peter Rahbæk Juel (S) i, at millionerne skal findes ved næste år at droppe den planlagte sænkning af dækningsafgiften for erhvervslivet.

En afgift, kommunerne selv bestemmer, om de vil opkræve på erhvervsejendomme, og som et bredt politisk flertal i 2013 besluttede at aftrappe i Odense for at hjælpe virksomhederne.

- Det har været med til skabe mange jobs i byen, og derfor anser vi det slet ikke for en mulighed at droppe sænkningen næste år, siger Kristian Guldfeldt.

- Det er det værste, der kan ske for os, påpeger Christoffer Lilleholt.

I stedet foreslår Konservative og Venstre i forbindelse med budgetforhandlingerne at tage de 12,1 millioner kroner fra den årlige opsparing til letbanens etape to. Og altså både lette erhvervslivet for en afgift og investere i at få flere ledige i arbejdet.

- Vi kan lige så godt skrue dobbelt op. Hvorfor kun hælde en halv kop op, når man kan hælde en hel op, spørger Guldfeldt.

Annonce

En trappeopsparing

Er det her et signal om, at I afskriver muligheden for en etape to af letbanen?

- Nej, siger Kristian Guldfeldt.

- De 12,1 millioner udgør en brøkdel af opsparingen, og vi vil gerne vente og se, hvordan første etape bliver.

Det samme vil Venstre.

- Derfor er opsparingen til etape to et godt sted at finde pengene, men vi er også åbne for andre muligheder, fortæller Christoffer Lilleholt.

- Det er en måde at række hånden ud. Vi vil ikke stoppe et mangeårigt samarbejde om at sænke dækningsafgiften, ligesom borgmesteren vil, uden at orientere os først.

Opsparingen til letbanens anden etape begyndte i 2016, selv om der endnu ikke er taget en politisk beslutning om udvidelsen. Det er en trappeopsparing, hvor det opsparede beløb øges år for år.

Første år blev der afsat fem millioner kroner, næste år vil beløbet nå 50 millioner. Og det er fra den sum, Venstre og Konservative vil tage 12,1 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Odense

FIF-hæder til Torben Simonsen

Odense

Syng med Hammers Duo

Annonce