Annonce
Odense

Venstre og EL skulder ved skulder i Odense

Sjældent set alliance kom i mindretal i byrådet vedrørende overtagelse af specialinstitutioner

Annonce

Der blev indgået en sjældent set alliance, da Venstres otte medlemmer i Odense Byråd stemte sammen med de tre fra Enhedslisten.

De i alt 11 stemmer var dog ud af 29 ikke nok til at stoppe, at Odense Kommune ønsker at overtage to specialinstitutioner fra regionen.

Det drejer sig om Bihuset, der er et botilbud for børn og unge med udviklingsforstyrrelser - autisme - og børnehuset Stjernen, der er en døgninstitution til børn og unge med betydelig og varig nedsat fysisk og/eller fysisk funktionsevne.

Ulla G. Chambless (EL): - Vi tror på, at opgaverne løses bedst i større fællesskaber. Det er vigtigere at se på den enkelte borger end kommunegrænser.

Morten Kibæk (V): - Vi skal ikke lave noget om, som fungerer godt. Vi giver den bedste service ved at holde sammen på hele Fyn.

Rådmand Susanne Crawley Larsen (R) sagde på flertallets vegne blandt andet:

- Vi kan se nogle klare forbedringsmuligheder for børnene, fordi der er en faglig styrke i at kunne øge mulighederne for tættere samspil mellem institution og skoletilbud.

- De fleste børn og unge på institutionerne er odenseanere. Det giver derfor god mening, at vi overtager institutionerne, sagde hun.

Rådmand Steen Møller (K): - Vi går ind for at nedlægge de overflødige regioner. Vi kigger også på fagligheden, og den er til stede.

Ove Rabølle Nielsen (S): - Som "storebror" på Fyn skal vi påtage os opgaven.

Og sådan blev det med stemmer fra S, DF, K, SF og R.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce