Annonce
Nyborg

Venstre: Nej til solceller ved Herrested

Byrådet i Nyborg vil have masser af grøn energi i kommunen. Men det skal ikke være på arealerne nord for herrested, mener Venstre. Arkivfoto.
Venstre - der jo har flertal i byrådet - vil gerne have solceller. Men ikke der, hvor godset Ravnholt har foreslået det.
Annonce

Ravnholt: Torsdag bragte fyens.dk, nyheden om godset Ravnholts planer om to store solcelleparker. Men den historie blev ikke mange timer gammel, inden Venstre skød dele af planen ned. Partiet har flertal i Nyborg Byråd, og har derfor helt afgørende indflydelse også i denne sag.

Venstres næstformand for Teknik- og Miljøudvalget, Søren Svendsen, fortæller, at han er blevet kontaktet af flere beboere i det område nord for Herrested, hvor den ene del af solcelleparkerne efter godsets planer skal placeres.

Og han mener ikke, de foreslåede placeringer er i orden.

- Selvfølgelig skal vi have solceller i kommunen. Men vi skal også kunne se hinanden i øjnene bagefter. Og jeg synes, den placering godset og deres samarbejdspartner kommer med ved Herrested, ligger for tæt på et meget stort antal beboelser, siger Søren Svendsen.

Sagen om solcellerne skal behandles politisk første gang mandag i Teknik- og Miljøudvalget, og her vil Søren Svendsen og Venstre foreslå, at der arbejdes med placeringerne af solcellerne.

Annonce

Lykkesholm

Ravnholt Gods og virksomheden BeGreen har foreslået solcelleparker både nord for Herrested/Måre og ved Lykkesholm, der er ejet af Ravnholt. Placeringerne ved Lykkesholm blev dog på forhånd forkastet af embedsmændene i forvaltningen med denne begrundelse i dagsordenen:

"Området øst for Lykkesholm er mindre egnet til placering af solcelleanlæg, hvilket først og fremmest skyldes områdets udpegning som særlig bevaringsværdigt landskab og kulturmiljø (hovedgårdsejerlav), herudover er en del af området omfattet af beskyttelseslinjer i forhold til fortidsminder og skov."

Men Søren Svendsen mener, der bør være mulighed for alligevel at arbejde videre med Lykkesholm-placeringen:

- Det er jo nogle museale interesser, der er i vejen på arealet øst for Lykkesholm. Jeg håber, vi kan komme i dialog om det museale, for det må kunne lade sig gøre at bruge de kæmpe marker, der ligger dernede.  Stort set ingen bor ved arealerne øst for Lykkesholm, og her vil solcellerne kun blive at se fra luften, siger Søren Svendsen.

- Jeg håber, vi kan komme i dialog med jordejeren om placeringerne. Vi har i hvert fald ikke lyst til at genere flere mennesker end højst nødvendigt, siger han.

Et enigt byråd vedtog for kort tid en overordnet plan, der arbejder med mål om, at kommunen skal være co2 neutral i 2035, og et delmål siger, at co2-udledningen skal være reduceret med 70 procent om ti år - altså i 2030.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce