Annonce
Debat

Venstre i Odense pynter sig med lånte fjer

Læserbrev: Under overskriften ”Venstre redder psykiatrien” fremstiller Venstres byrådsmedlem i Odense Sanne Skougaard Andersen (SSA) i Fyens Stiftstidende (14.9.2021) sig selv som heltinden, der redder ”Rådet for mental sundhed” i Odense. Det er noget af en påstand, som jeg ikke kan lade være at kommentere på.

Forhistorien er, som SSA rigtigt skriver, at foreningen Bedre Psykiatri havde holdt en række møder med alle byrådspartier, hvor de bl.a. argumenterede for, at Odense havde brug for et psykiatriråd. Det, som SSA ikke nævner, er, at det eneste parti, som på den baggrund, tog handling og initiativ til at stille et konkret forslag til byrådet om oprettelsen af ”Rådet for mental sundhed” sammen med Radikale, var Enhedslisten. SSA fremstiller sagen, som om forslaget på byrådsmødet 1.9.2021 dukkede op af sig selv, fordi foreningen havde holdt møder med byrådsmedlemmer.

Hun nævner ikke et ord om Enhedslisten og Radikale, som stillede forslaget.

Hun nævner ikke et ord om Enhedslisten og Radikale, som stillede forslaget. Det er ikke det eneste, som venstres byrådsmedlem ”glemmer”. Hun skriver ganske rigtigt, at alle partier på Bedre Psykiatris lyttemøde 26.8.2021 forholdt sig positivt til oprettelsen af rådet, men hun ”glemmer” at skrive, at foranledningen til, at ordstyren spurgte samtlige partier om det, var, at Radikale og Enhedslisten fortalte på lyttemødet, at de netop havde sendt et forslag om et sådant råd til næste byrådsmøde. Ordstyreren bad derfor samtlige partier om, hvordan de vil forholde sig til Enhedslisten og Radikales forslag på det kommende byrådmøde. Med god timing var forslaget nemlig sendt, sådan, at det var blevet offentliggjort på Odense kommunens hjemmeside samme dag, som lyttemødet blev holdt.

Annonce

Venstres byrådsmedlem har i sit eventyrlæserbrev en fortælling om sig selv som redderen af psykiatrien i Odense som den eneste byrådsmedlem, der kæmpede for rådet på byrådsmødet, som om ingen andre, selv forslagsstillerne, forsvarede deres eget initiativretsforslag!

SSA skriver, at hun protesterede mod borgmesterens resolutionsforslag og fortsætter: ”Kort efter forslog borgmesteren at ændre sin resolutionstekst, og med den ændrede tekst blev det besluttet, at Odense får et særskilt psykiatriråd” (Rådet for mental sundhed).

Også her glemmer SAA ”tilfældigvis” at skrive, at det var på baggrund af ændringsforslag fra Enhedslisten, at borgmesteren ændrede resolutionsteksten. Der er godt nok byrådsvalg på vej i november, men der må være grænser for, hvor meget man kan tillade sig at tage æren for andres initiativ og ignorere deres indsats for at fremhæve sig selv og sit parti.

På byrådsmødet takkede jeg SSA og Venstre for at støtte vores forslag om ”Rådet for mental sundhed”. Det tak står stadigvæk ved magt på trods at, at Venstre i Odense pynter sig med lånte fjer. Et større tak fortjener Bedre Psykiatri for deres grundige forarbejde. Det vigtigste er trods alt, at Odense snart får et råd for mental sundhed.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Usandsynlig uheldig dødsulykke: Ældre mand forsøgte at komme væk fra skinnerne - gik ud foran tog

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

GOG

Følg med live: GOG i den første europæiske hjemmekamp

Odense Håndbold For abonnenter

Formstærk Reinhardt i spidsen - Odense Håndbold i kamp mod Mulle og kompagni

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Knæk mere end cancer

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Snittet i halsen: Kvinde overfaldt ældre mand i hans hjem

Fyn

Du er inviteret: Mediehuse holder folkefest med politiske debatter, kendisser og god mad - 10 gange i træk

Annonce