Annonce
Middelfart

Venstre har forladt budgetforhandlinger

Politikerne forhandler netop nu om næste års budget. To partier har forladt forhandlingerne. Foto: Peter Leth-Larsen
Middelfart største oppositionsparti kommer ikke til at være medunderskriver på årets budgetforlig. Anlægsprojekterne på Perronen og Vestre Skole er partiet så uenige i, at de har forladt forhandlingerne for første gang i 10 år. "Du kan godt kalde det en principbeslutning", siger partiets gruppeformand Regitze Tilma. Også Enhedslisten står udenfor.
Annonce

Nordvestfyn: Fredag aftens forhandlinger mellem de politiske partier i Middelfart Byråd om næste års kommunale budget var ikke mange timer gamle, før det stod fast, at årets budgetforlig bliver uden byrådets største oppositionsparti, Venstre.

Partiet forlod forhandlingerne, da det stod klart, at to af de anlægsprojekter, som Venstre har erklæret sig lodret imod, ikke kunne tages af bordet. Det drejer sig om at rykke udviklingshæmmede og handicappede elever fra projektet Perronen sammen med de ansatte på Materialegården i Middelfart. Et projekt til anslået 15 millioner kroner. Det næste projekt på anlægskontoen handler om renoveringen af Vestre Skole, som Venstre har stillet sig kritiske overfor, efter at nye tal viser en ekstraregning på projektet, så det samlede beløb nærmer sig 40 millioner kroner.

- Vi er kede af, at det bliver to anlægsprojekter, som gør det nødvendigt for os at forlade forhandlingerne. For vi har været med til at skabe grundlaget for en god driftsøkonomi. Men vi har hele tiden været imod de to projekter. Perronen stemte vi også imod i byrådssalen, og hvis vi som parti skal kunne se os selv i øjnene, så må vi også trække en streg i sandet. Så du kan godt kalde det her for en principbeslutning, siger partiets gruppeformand Regitze Tilma.

Annonce

Vil stadig kigge på løsninger

Det er første gang siden budgetforhandlingerne i 2009, som endte med to skolelukninger, at Venstre står udenfor.

Om det bliver enden på "det samarbejdende byråd" tør Regitze Tilma ikke spå om.

- Vi vil fortsat søge løsninger i vores arbejde - i det omfang, det kan lade sig gøre, siger hun.

Også Enhedslisten, der har Paw Nielsen valgt i byrådet, forlod forhandlingerne.

- Jeg kan ikke se noget Enhedslisten-aftryk i den aftale, der er på vej. Og generelt må jeg sige, at jeg i de seks år, jeg har siddet i byrådet, ikke har set så lidt forhandlingsvilje som i år, siger Paw Nielsen, der gerne ville have haft penge til miljø, co2-reduktion og ikke mindst skoler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Millionhuse i Kerteminde: Sælger luksus-huse på Nordre Havnekaj - uden at eje grundene

Nyborg

Sommerhilsen fra Kunstværkstedet

Kerteminde For abonnenter

Kirsebærfestival og aftenkoncerter: Boliger til 5-10 mio. kr. får ikke særstatus

Annonce