Annonce
Middelfart

Venstre har forladt budgetforhandlinger

Politikerne forhandler netop nu om næste års budget. To partier har forladt forhandlingerne. Foto: Peter Leth-Larsen
Middelfart største oppositionsparti kommer ikke til at være medunderskriver på årets budgetforlig. Anlægsprojekterne på Perronen og Vestre Skole er partiet så uenige i, at de har forladt forhandlingerne for første gang i 10 år. "Du kan godt kalde det en principbeslutning", siger partiets gruppeformand Regitze Tilma. Også Enhedslisten står udenfor.

Nordvestfyn: Fredag aftens forhandlinger mellem de politiske partier i Middelfart Byråd om næste års kommunale budget var ikke mange timer gamle, før det stod fast, at årets budgetforlig bliver uden byrådets største oppositionsparti, Venstre.

Partiet forlod forhandlingerne, da det stod klart, at to af de anlægsprojekter, som Venstre har erklæret sig lodret imod, ikke kunne tages af bordet. Det drejer sig om at rykke udviklingshæmmede og handicappede elever fra projektet Perronen sammen med de ansatte på Materialegården i Middelfart. Et projekt til anslået 15 millioner kroner. Det næste projekt på anlægskontoen handler om renoveringen af Vestre Skole, som Venstre har stillet sig kritiske overfor, efter at nye tal viser en ekstraregning på projektet, så det samlede beløb nærmer sig 40 millioner kroner.

- Vi er kede af, at det bliver to anlægsprojekter, som gør det nødvendigt for os at forlade forhandlingerne. For vi har været med til at skabe grundlaget for en god driftsøkonomi. Men vi har hele tiden været imod de to projekter. Perronen stemte vi også imod i byrådssalen, og hvis vi som parti skal kunne se os selv i øjnene, så må vi også trække en streg i sandet. Så du kan godt kalde det her for en principbeslutning, siger partiets gruppeformand Regitze Tilma.

Annonce

Vil stadig kigge på løsninger

Det er første gang siden budgetforhandlingerne i 2009, som endte med to skolelukninger, at Venstre står udenfor.

Om det bliver enden på "det samarbejdende byråd" tør Regitze Tilma ikke spå om.

- Vi vil fortsat søge løsninger i vores arbejde - i det omfang, det kan lade sig gøre, siger hun.

Også Enhedslisten, der har Paw Nielsen valgt i byrådet, forlod forhandlingerne.

- Jeg kan ikke se noget Enhedslisten-aftryk i den aftale, der er på vej. Og generelt må jeg sige, at jeg i de seks år, jeg har siddet i byrådet, ikke har set så lidt forhandlingsvilje som i år, siger Paw Nielsen, der gerne ville have haft penge til miljø, co2-reduktion og ikke mindst skoler.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce