Annonce
Fyn

Venstre har fordelt poster: Lilleholt forbigået som ordfører

Tidligere energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) bliver formand for Erhvervsudvalget i Folketinget. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Lars Chr. Lilleholt bliver formand for Erhvervsudvalget i Folketinget, men i offentligheden er det en ikke særlig profileret post, siger politisk redaktør. Selv er Lilleholt glad for posten.

Som det sidste parti har Venstre nu fordelt ordførerskaber, og den fynskvalgte tidligere klima-, energi- og forsyningsminister Lars Chr. Lilleholt er ikke med på listen. Til gengæld bliver han formand for Erhvervsudvalget i Folketinget.

- Det er jeg meget glad for. Det er den post, jeg havde ønsket mig. Jeg er meget optaget af, hvordan der kan skabes vækst og udvikling, siger han.

Han fremhæver desuden, at han vil kunne trække på sin store viden om klima og energi.

- Det er områder med meget stort eksportpotentiale, nævner han.

Før han blev minister var han i 10 år klima- og energiordfører, men det er meget sjældent, at afgående ministre bliver ordfører på det område, de har haft ansvaret for. Mere bemærkelsesværdigt er det, at Lars Chr. Lilleholt ikke har fået andre ordførerskaber, der er vejen til at profilere sig i offentligheden.

- Han risikerer i offentligheden at blive en meget usynlig politiker, og det vil kunne ramme ham til næste valg, siger politisk redaktør på avisen Danmark, Thomas Funding.

Den politiske redaktør tilføjer dog, at Lilleholt som formand for Erhvervsudvalget vil kunne pleje sit store netværk i erhvervslivet.

Annonce

- Jeg er optaget af, hvordan der kan skabes vækst og udvikling og er meget glad for min post

Lars Chr. Lilleholt (V)

Øvrige V-poster

Venstre gik ved folketingsvalget frem fra 34 til 43 mandater, og der har altså været flere til at deles om ordførerskaberne.

På Fyn gik partiet fra tre til fire mandater. Ud over Lars Chr. Lilleholt blev Erling Bonnesen og Jane Heitmann genvalgt. Sidstnævnte mister sin post som sundhedsordfører, men bliver til gengæld formand for Sundheds- og Ældreudvalget, ældreordfører, og formand for udvalget vedrørende Det Etiske Råd

Erling Bonnesen har i denne periode blandt andet været fødevare- og miljøordfører, men må nu nøjes med at være fødevareordfører. Desuden er han med i partiets gruppeledelse som gruppesekretær.

Det nyvalgte fynske V-medlem Marlene Ambo-Rasmussen får ingen ordførerposter, men bliver dog delordfører på familie- og trivselsområdet.

Af listen, som Venstres Pressetjeneste sendte ud torsdag aften, fremgår det, at den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg bliver ny retsordfører for Venstre, mens den tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen fortsætter lidt inden for sit område som formand for udvalget angående efterretningstjenesterne.

Mens Inger Støjberg ikke længere skal tale udlændinge- og integrationspolitik er det nu lagt i hænderne hos Mads Fuglede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce