Annonce
Fyn

Venstre-formand om klimahensyn ved udbud: Vi risikerer at indsnævre feltet

Gruppeformand for Venstre i det syddanske regionsråd Bo Libergren advarer mod, at for store hensyn til afstande og klima risikerer at udelukke firmaer fra fremtidens udbud. Arkivfoto: Jens Wognsen
Bo Libergren, gruppeformand for Venstre i regionsrådet, mener, at for stramme krav til klimahensyn ved fremtidige udbud kan udelukke flere virksomheder. Partiet er dog åbent for at diskutere de nærmere rammer.
Annonce

Vasketøj: Venstres gruppeformand i Region Syddanmark, Bo Libergren, er åben over for at se på, om regionen fremover skal lade klimabelastningen indgå som et parameter, når det skal vurderes, hvem der skal stå for en opgave i regionen.

Men det kan hurtigt sætte begrænsninger, hvis man ser på, hvor i landet en opgave skal løses, og dermed, hvor meget CO2-udledning den ekstra transport lægger op til, tilføjer han.

- Hvis vi lægger meget stor vægt på geografien, indsnævrer vi, hvem der kan byde på en opgave. Så risikerer vi at stille krav, så kun en enkelt reelt kan byde, og hele idéen med at konkurrenceudsætte er jo at hente effektiviseringsgevinster, påpeger Bo Libergren.

Regionens udbud af vaskeopgaven lægger op til at spare 29 millioner årligt. SF’s Karsten Fogde mener dog, at det tal er lavere, hvis man havde indregnet klimabelastningen på grund af transporten.

Den køber Bo Libergren ikke.

- Det har han ikke nogen indsigt i. Det kræver, at man kender miljøregnskabet for det nuværende og det fremtidige vaskeri. Vi ved ikke, hvor mange kemikalier og vand man bruger på de forskellige steder. Det er nødvendigt at vide præcist for at lave et seriøst regnestykke, pointerer gruppeformanden.

Annonce

Regnskabet

Hele regnestykket er også nødvendigt at have med, hvis man vil inddrage klimabelastningen i et udbud fremover, tilføjer Bo Libergren.

Bo Libergren henviser også til, at De Forenede Dampvaskerier, der skal stå for opgaven, lægger op til miljøvenlig vask.

Over for avisen Danmark siger Hanne Selsholt Britz, divisionsdirektør ved De Forenede Dampvaskerier, at deres lastbiler også vil overholde den nyeste miljøstandard, og at målet er at få bilerne til at køre på biogas på et tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce