Annonce
Indland

Venstre foreslår obligatorisk undervisning i iværksætteri

Står det til Venstre, så skal der undervises i iværksætteri på alle ungdomsuddannelser. Det skriver Venstre.

Venstre foreslår, at iværksætteri skal på skoleskemaet. Ifølge forslaget skal det ske på ungdomsuddannelserne og være et forløb på omkring 30 timer.

Det skriver Venstre i en meddelelse.

- Hvis flere danskere skal turde at springe ud som iværksætter, kræver det, at de bliver klædt bedre på. Entreprenørskab skal være en naturlig del af de unges uddannelse og være med til at skabe en stærkere iværksætterkultur i Danmark, skriver Venstre om forslaget.

Undervisningen skal ske på ungdomsuddannelser som erhvervsuddannelser og de gymnasiale uddannelser.

Uddannelsen i iværksætteri skal give en "grundlæggende forståelse" for, hvad det kræver at være iværksætter. Det tæller både økonomi, planlægning og kultur.

- Vi vil gå i dialog med institutionerne for at finde den rigtige måde at integrere det på og følge op med de politiske ændringer, som det vil kræve – herunder også diskutere om det kræver yderligere finansiering, skriver Venstre.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce