Annonce
Indland

Venstre foreslår obligatorisk undervisning i iværksætteri

Står det til Venstre, så skal der undervises i iværksætteri på alle ungdomsuddannelser. Det skriver Venstre.

Venstre foreslår, at iværksætteri skal på skoleskemaet. Ifølge forslaget skal det ske på ungdomsuddannelserne og være et forløb på omkring 30 timer.

Det skriver Venstre i en meddelelse.

- Hvis flere danskere skal turde at springe ud som iværksætter, kræver det, at de bliver klædt bedre på. Entreprenørskab skal være en naturlig del af de unges uddannelse og være med til at skabe en stærkere iværksætterkultur i Danmark, skriver Venstre om forslaget.

Undervisningen skal ske på ungdomsuddannelser som erhvervsuddannelser og de gymnasiale uddannelser.

Uddannelsen i iværksætteri skal give en "grundlæggende forståelse" for, hvad det kræver at være iværksætter. Det tæller både økonomi, planlægning og kultur.

- Vi vil gå i dialog med institutionerne for at finde den rigtige måde at integrere det på og følge op med de politiske ændringer, som det vil kræve – herunder også diskutere om det kræver yderligere finansiering, skriver Venstre.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce