Annonce
Fyn

Venstre-drama: Nu melder fynske folketingspolitikere ud

Uroen ulmer i Vensters bagland om den fortsatte opbakning til Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen som formand og næstformand i partiet. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Tidligere minister bakker fuldtonet op om Lars Løkke, mens Erling Bonnesen lurepasser

Det har tidligere fremgået af denne artikel, at Jane Heitmann ikke havde delt Lars Løkke Rasmussens Facebook-opslag. Dette er ikke korrekt.

Tidligere energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt har altid været kendt for at være en af Lars Løkkes trofaste støtter, og nu går den fynske politiker for første gang ud i offentligheden i det dramatiske opgør i Venstre:

- Jeg bakker 100 procent op om Lars Løkke som Venstres formand og statsministerkandidat. Jeg støtter den politiske linje, han har lagt før og efter valget. Venstre skal tage ansvar og søge maksimal indflydelse, skriver Lars Chr. Lilleholt på Facebook.

Det sker efter, at Lars Løkke søndag aften i en videohilsen på Facebook gjorde det klart, at han ønsker et fremrykket landsmøde for at få klarhed i partiet. Samtidig understreger den tidligere statsminister, at han vil fortsætte som formand for Venstre og være partiets statsministerkandidat ved næste valg. Lars Chr. Lilleholt har lagt link ud med Løkkes melding. Det samme har et andet fynskvalgt folketingsmedlem, Erling Bonnesen, der som gruppesekretær er en del af gruppeledelsen i partiet.

Erling Bonnesen kommer imidlertid ikke med en klar opbakning til Lars Løkke eller det modsatte. Han nøjes med at konstatere, at det er godt, at Lars Løkke melder ud. Erling Bonnesen skriver:

Godt, tak for klar melding, ser frem til endelig afklaring på landsmødet.

Det nye fynske folketingsmedlem Marlene Ambo-Rasmussen har ikke delt Lars Løkkes Facebook-opslag.

Det har mandag formiddag ikke været muligt at træffe de fire for yderligere kommentarer, da de holder møde.

Venstres fynske kommuneforeningsformænd var i sidste uge til møde med de øvrige kommuneforeningsformænd og regionsbestyrelsen i Syddanmark. Flere medier erfarer, at regionsformanden Leif Krarup er en af de fire regionsformænd, der har henvendt til partiet for at høre om muligheden for et fremrykket landsmøde. Efterfølgende har Lars Løkke så selv taget stafetten og sagt, at han ønsker et landsmøde før Folketingets åbning i oktober og ikke som planlagt i november.

Senere på ugen mødes hovedbestyrelsen i partiet for at drøfte den anspændte situation.

Annonce
På Facebook har Lars Christian Lilleholt klart og tydeligt meldt sin støtte ud til den siddende venstreformand Lars Køkke Rasmussen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce