Annonce
Fyn

Venstre-drama: Nu melder fynske folketingspolitikere ud

Uroen ulmer i Vensters bagland om den fortsatte opbakning til Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen som formand og næstformand i partiet. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Tidligere minister bakker fuldtonet op om Lars Løkke, mens Erling Bonnesen lurepasser
Annonce

Det har tidligere fremgået af denne artikel, at Jane Heitmann ikke havde delt Lars Løkke Rasmussens Facebook-opslag. Dette er ikke korrekt.

Tidligere energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt har altid været kendt for at være en af Lars Løkkes trofaste støtter, og nu går den fynske politiker for første gang ud i offentligheden i det dramatiske opgør i Venstre:

- Jeg bakker 100 procent op om Lars Løkke som Venstres formand og statsministerkandidat. Jeg støtter den politiske linje, han har lagt før og efter valget. Venstre skal tage ansvar og søge maksimal indflydelse, skriver Lars Chr. Lilleholt på Facebook.

Det sker efter, at Lars Løkke søndag aften i en videohilsen på Facebook gjorde det klart, at han ønsker et fremrykket landsmøde for at få klarhed i partiet. Samtidig understreger den tidligere statsminister, at han vil fortsætte som formand for Venstre og være partiets statsministerkandidat ved næste valg. Lars Chr. Lilleholt har lagt link ud med Løkkes melding. Det samme har et andet fynskvalgt folketingsmedlem, Erling Bonnesen, der som gruppesekretær er en del af gruppeledelsen i partiet.

Erling Bonnesen kommer imidlertid ikke med en klar opbakning til Lars Løkke eller det modsatte. Han nøjes med at konstatere, at det er godt, at Lars Løkke melder ud. Erling Bonnesen skriver:

Godt, tak for klar melding, ser frem til endelig afklaring på landsmødet.

Det nye fynske folketingsmedlem Marlene Ambo-Rasmussen har ikke delt Lars Løkkes Facebook-opslag.

Det har mandag formiddag ikke været muligt at træffe de fire for yderligere kommentarer, da de holder møde.

Venstres fynske kommuneforeningsformænd var i sidste uge til møde med de øvrige kommuneforeningsformænd og regionsbestyrelsen i Syddanmark. Flere medier erfarer, at regionsformanden Leif Krarup er en af de fire regionsformænd, der har henvendt til partiet for at høre om muligheden for et fremrykket landsmøde. Efterfølgende har Lars Løkke så selv taget stafetten og sagt, at han ønsker et landsmøde før Folketingets åbning i oktober og ikke som planlagt i november.

Senere på ugen mødes hovedbestyrelsen i partiet for at drøfte den anspændte situation.

På Facebook har Lars Christian Lilleholt klart og tydeligt meldt sin støtte ud til den siddende venstreformand Lars Køkke Rasmussen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fare for giftig røg: Brand ved Fortum

Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce