Annonce
Middelfart

Vennerne mødtes for at sige farvel: Holdt et minuts stilhed for afdød 17-årig

Natten til søndag omkom en 17-årig dreng på den gamle Lillebæltsbro i en knallertulykke. Hans 19-årige kammerat blev svært kvæstet. Søndag aften var mange af vennerne forbi for at lægge blomster, tænde lys og holde et minuts stilhed. Foto: Peter Leth-Larsen
Vennerne mødtes søndag aften til et sidste farvel på den gamle Lillebæltsbro, hvor en 17-årig dreng natten til søndag omkom i en knallertulykke.

Fredericia: Søndag aften mødtes en stor vennegruppe for at sige farvel og holde et minuts stilhed for den 17-årige, som natten til lørdag mistede livet i en knallertulykke på den gamle Lillebæltsbro.

Ifølge Natasja Sandø, 16 år, der selv var med, var der omkring 50-70 venner.

- De fleste af os mødtes på Gasværkgrunden, og så kørte vi derud sammen i biler og parkerede for enden af Lillebæltsbroen. Så gik vi derud sammen til stolpe 39 fra Fredericia, fortæller hun.

Hun har kendt afdøde i omkring fem år. De mødtes via venner i De Orange Haller og blev efterfølgende gode venner. Hun vågnede til beskeden om ulykken og havde i begyndelsen svært ved at forstå, det var sket. I vennegruppen havde de skrevet sammen om, at de havde lyst til at sige et sidste farvel. Det blev søndag aften omkring kl. 21.

Annonce

Var derude en time

- Vi tændte lys, lagde blomster og skrev et kort med alle vores navne. Så holdt vi et minuts stilhed og snakkede sammen. Vi var nok derude en time cirka, fortæller hun.

Selvom hun fortæller, det var hårdt, så føltes det også rigtigt at tage derud og sige farvel.

- Jeg tror, vi alle efterfølgende var glade for at tage derud. Det var nok den bedst mulige måde at få sagt ordentlig farvel på. Der var mange, som holdt af ham, fortæller Natasja Sandø.

Ulykken skete på den gamle Lillebæltsbro kl. 02.21 natten til søndag, da to unge var på vej til Fredericia på knallert. Politiet kender endnu ikke de præcise omstændigheder omkring ulykken. En 17-årig dreng fra Fredericia omkom, og en 19-årig mand blev hårdt kvæstet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce