Annonce
Assens

Venner vandrer sig til penge til syge børn: - Lidt kultur skal der til

Glæden var til at se, da Hans Hansen (t.v.) og Kenneth Tuelund Hansen med en times forsinkelse onsdag nåede frem til Virklund Bryghus og eftermiddagspause efter en hård dag på de jyske veje. Foto: Nina Vibe Petersen
Selvom det er hårdt for kroppen, går det godt, når vennerne Hans Hansen og Kenneth Tuelund Hansen bruger seks feriedage på at vandre på de danske veje og samtidig samle penge ind til syge børn.

Virklund: Bip, bip.

Mobiltelefonen vibrerer på bordet.

”Vi mangler fire km nu. Kæmper”, lyder den kortfattede besked, der tikker ind på Virklund Bryghus, der ligger i udkanten af et industrikvarter tæt på Silkeborg.

Det er onsdag eftermiddag, og tre mænd venter i spænding på det makkerpar, som står bag sms’en. De – vennerne Hans Hansen og Kenneth Tuelund Hansen – er midt i den ferie-udfordring, de på fjerde år har givet sig selv og hinanden. At tilbagelægge et stykke af Danmark på gåben i løbet af seks dage og samtidig samle penge ind til kritisk syge børn.

I år er turen henlagt til de jyske landeveje, byveje, grusveje og skovveje, og onsdagens eftermiddagsstop er henlagt til Virklund Bryghus, hvor ejer Claus Tarstrup venter med kolde øl og rundvisning sammen med vandrerparrets venner fra Assens Thomas Hjortshøj og Mark Andersen.

De to sidstnævnte har hilst på den vandrende duo tidligere på dagen, hvor de arrangerede pitstop med siddeplads på kanten af det åbne bagagerum, inden Hans og Kenneth gik videre. For der ingen snyd undervejs. Den aftalte rute tilbagelægges på gåben. Uanset hvad.

Hans Hansen og Kenneth Tuelund Hansen har været venner, siden de for 20 år siden mødtes i Assens Roklub. Her var Hans ungdomsleder, mens Kenneth og hans bror kom for at lære at ro. Men der blev også tid til sjov og ballade, og siden har de to fulgtes ad som venner på livets vej.

Annonce

Sådan giver du et bidrag

Hans Peter Skov Hansen og Kenneth Tuelund Hansen er på en seks dage lang vandrertur i det jyske. Formålet er at samle penge ind til kritisk syge børn på OUH.

I år går turen fra Ringkøbing til Århus. Lørdag bliver parret hentet i Århus og derefter kørt til Middelfart, hvor Henrik Mott venter med sin båd for at sejle de to herrer det sidste stykke til Assens.

Det er fjerde gang, at de to venner går en tur for samle penge ind. Sidste år slog alle rekorder, da der blev samlet 72.000 kroner ind, mens de gik Langeland rundt.

Du kan støtte Hans, Kenneth og de syge børn med et beløb.

Enten via Mobilepay på 2320 6471

eller via en bankoverførsel til: Reg.nr: 0828 kontonr: 7705 71 4430

Over en øl

Mobiltelefonen vibrerer igen på bordet.

”Arhh, vi er ømme”, lyder statusrapporten fra en jysk vej ikke så langt væk.

Ideen til vandrerturen opstod, som så mange ideer gør; under indtagelse af alkohol.

Som det er tradition i Assens var de 23. december 2016 på værtshuset O’neill’s, hvor dem, der er flyttet fra byen mødes med dem, der er stadig bor i 5610.

Snakken gik, og pludseligt lød det ved første lyt så uskyldige spørgsmål: ’Skal vi ikke prøve at gå Fyn rundt på en uge?’

Ord blev til handling, så et halvt års tid senere pakkede de rygsækkene og drog ud på de fynske veje. Bare de to. Venner, der kender hinanden ud og ind og kan tale om alt.

De havde sat penge af til turen, og på de sidste dage blev det klart, at ikke ville blive brugt. Derfor foreslog Kenneth, at overskuddet skulle gå til de kræftramte børn, der er indlagt på OUH.

Så sådan blev det, og året efter blev det med indsamling fra starten, og via Facebook og lokale medier spredte de det gode budskab, så der kom flere og flere penge ind for hvert år. Sidste år nåede det op i 72.000 kroner.

Og dette års beløb kommer ikke kun de kræftramte børn til gode, men også andre kritisk syge børn på OUH.

Tæt på at græde

Bip, bip.

”Går rundt om hjørnet nu”.

De tre mænd rejser sig og forlader mikrobryggeriets butikslokale, hvor de har søgt ly for solen.

Samme luksus har Hans og Kenneth ikke haft. Og det kan ses.

Det kan også dagens strabadser, der indtil videre består af 18,8 kilometers vandring i ly af natten og 28,9 kilometer efter tre timers søvn.

Tempoet er, så de fleste kan følge med. Benene stive som brædder. Og blikkene stift rettet mod jorden.

Smilene er dog ikke til at overse, da de når frem, og rygsække og sko bliver flået af.

Indenfor smider Kenneth sig på gulvet.

- Jeg var så tæt på at græde, siger han og lader et par millimeter være mellem tommel- og pegefinger.

- Vi har indtil nu gået 47 kilometer i dag. Vi vidste, det ville blive en af de lange dage, fordi vi også gik i nat, men jeg troede ikke, vi skulle gå langt. Hans sagde, at der var 20 kilometer.

- Nu brænder mine tæer. Anklerne brænder. Trædepuderne er helt flade, siger Kenneth, mens Hans indtager en stol i det bedst kan beskrives som langsom gengivelse af langsom gengivelse.

Claus Tarstrup er dog hurtig med lindrende læske; Et stort glas kold, perlende pilsner. Som hurtigt forsvinder.

- Tusind tak for, at du ville det her. Vi skal have noget kultur på vejen, siger Hans og tager en slurk.

- Den er sgu god.

Hans Hansen

Alder: 36 år

Bopæl: Aborg

Arbejde: styrer et projekt med unge for Assens Kommune

Vabler: 3

Kilo i tasken: 15-20

Mest ondt: skuldrene og baglårene

Gåede skridt kl. 17: 57.961

2009 kroner

Claus Tarstrup viser rundt i bryggeriet, som han startede i 2006, og som nu er hans levebrød med kunder i Virklunds store nærområde – og så langt væk som i Århus.

Og rundvisningen hæver energien hos den gående duo, der oplever lidt af hvert på deres vej, hvor de er iført de OB-trøjer, som Superliga-klubben har doneret til dem.

Undtagen tirsdag da de gik til Herning.

- Vi kom forbi tre gutter, som gloede efter os. De spurgte, om vi var de vandrende OB-fans. Vi sagde jo, og så sagde de, at det var et klogt valg, at vi ikke havde trøjerne på der, griner Hans, der onsdag kunne se et uventet beløb tikke ind via Mobilepay.

Nemlig 2009 kroner.

- Jeg ringede til damen, der havde givet dem, og hun fortalte, at det var en fejl. Hun ville have givet 200 kroner, men så kom hun til at tilføje et 9 og trykke send.

- Jeg tilbød at sende 1.809 kroner retur til hende, men det ville hun ikke have, for pengene går til et godt formål.

Kenneth Tuelund Hansen

Alder: 30 år

Bopæl: Odense

Arbejde: lærer og pædagog på Henriette Hørlücks Skole

Vabler: 2

Kilo i tasken: 12-13

Mest ondt: fødderne

Gåede skridt kl. 17: 62.491

Klar til 2020

For Hans og Kenneth er dagen ikke slut, for det er ikke i bryghuset, men Ny Sletten de skal overnatte i et shelter.

Men ømme kroppe, vabler og halvtomme batterier får ikke vennerne til at stoppe. Der er ikke noget at fortryde, og det meste kan gåes væk.

Derfor er de også klar igen, når kalenderen siger 2020.

-Det er vores aftale, siger Hans med mere overbevisning end Kenneth kan mønstre i disse minutter:

- Det er det jo.

Men så vibrerer en mobiltelefon igen. Endnu et beløb er tikket ind.

Det giver energi hver gang.

Claus Tarstrup (t.v.) ejer Virklund Bryghus, og han fortalte beredvilligt om mikrobryggeriet, som han startede i 2006, og som i dag er hans fuldtidsjob. Der var dog ikke meget juice tilbage i Kenneth Tuelund Hansens bentøj. Foto: Nina Vibe Petersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

OB

OB spiller test i Malmø

Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce