Annonce
Middelfart

Venneparret fra Sønder Aaby blev vindere af vildmarken: Nu drømmer de om eget tv-program

- Det var lidt sjovt at se, hvordan de andre har klaret sig. Nu fik vi lidt et bånd til dem på den her bootcamp inden, så man har gjort sig nogle tanker, siger Emil, der sammen med Nicklas har siddet klar foran skærmen hver torsdag, når "Alene i Vildmarken" kom på. Foto: Maj Petersen
Torsdag aften løb finalen af DR-programmet ”Alene i Vildmarken” over skærmen, og efter mere end en måned i den norske vildmark kunne cykeldrengene fra Sønder Aaby tage deres hjemmelavede pokal og titlen som vindere med hjem.

Sønder Aaby: Hver torsdag de seneste syv uger har danskerne kunnet følge med i programmet ”Alene i Vildmarken”, hvor seks makkerpar kæmpede om at klare sig længst i den nordnorske natur. Undervejs faldt flere og flere duoer fra, og på dag 32 stod kun ét makkerpar tilbage.

Det blev cykeldrengene fra Sønder Aaby, Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Frammé Hansen, der løb med sejren og officielt kunne kalde sig vindere af vildmarks-programmet.

- Jeg har aldrig nogensinde haft en så ekstrem lykkefølelse. Man er så presset og afkræftet for energi, så man har bare lettere ved at mærke sig selv, siger Nicklas, der som det første brød sammen i glædestårer ved meldingen om sejren.

Annonce

Tidligere år har vindernes familier været med ude, når vinderne skulle kåres, men det var ikke en mulighed i år grundet corona. Derfor havde produktionen en video med, hvor drengenes familier fik lov at annoncere, at de havde vundet.

På turen skrev Nicklas og Emil løbende ned, hvad de ville spise, når de kom hjem. Men en Big Tasty Bacon måtte i første omgang vente, da de kun måtte indtage 800 kalorier de første dage, hvorefter det langsomt blev hævet for, at kroppen kunne følge med. Foto: Maj Petersen

Nicklas og Emil var ellers blevet fortalt, at det bare var en hilsen hjemmefra, fordi de nu havde klaret over en måned alene i den vilde natur. Og måske derfor var der behov for at se videoen to gange og et øjebliks betænkningstid, før 10-øren faldt for Emil.

- Vi ser den her video, men fordi jeg er så presset og så sulten, så fokuserer jeg egentlig kun på ansigterne. Jeg ser overhovedet ikke, hvad der sker, og jeg hører slet ikke, hvad de siger, forklarer Emil og fortsætter:

- Nicklas forstår det så og siger: Vi gjorde det, vi gjorde det! Men jeg forstår det stadig ikke helt, og jeg spørger så programchefen: Har vi seriøst vundet eller hvad?

Og det havde de.

På trods af sygdom, sult, vægttab og vildmarkens øvrige udfordringer havde de to bedste venner klaret sig over en måned i den vilde natur og med det længere end nogen af de fem andre par.

- Hold kæft, vi har det godt

Hvordan klarede de så over en måned i vildmarken?

Hvis man spørger cykeldrengene selv, så var opskriften at holde sig beskæftiget og at holde den positive stemning oppe. Af samme årsag var drengenes mantra ”hold kæft, vi har det godt” en tro følgesvend på hele vildmartseventyret – selv, og nok især, når det hele blev hårdt.

Den positive stemning stod faktisk som det allerførste på dagsprogrammet, hvor Nicklas og Emil startede hver dag med en omskrevet version af ”Good morning USA” fra tv-programmet American Dad.

- Good morning USA. I got a feeling that it’s gonna be a wonderful day. The sun in the sky, the birds in the trees, and Nicklas and Emil in the wilderness, yes, ville de skråle fra deres bosted i vildmarken, og så var dagen sparket i gang med den rette, høje energi.

 - Vi nød alle dagene deroppe, siger Emil, der har svært ved at påpege den bedste dag. Særligt står det dog i hukommelsen, da der i to dage var storm, og drengene brugte tiden i shelteret på at snakke og hygge sig. Foto: Maj Petersen

Og netop energien var alfa omega for, at drengene kunne holde i vildmarken. En af de dage, de husker allerbedst, efter de er kommet hjem, er en, hvor de lå i enebærbuskene, så op i himlen og snakkede om alle de gode ting, der var ved den oplevelse, de var midt i.

- Vi havde et behov for, at de ting, vi italesatte derude, ikke var ting, der fyldte os med negativ energi. Ting, vi ikke kunne lave om på, som havde haft et negativt udfald, lod vi ligge, siger Nicklas, og undervejs fandt drengene både tid til at vende de konkrete oplevelser og livets helt store spørgsmål.

Når først sindet var på rette kurs, skulle kroppen holdes i gang. I første omgang handlede det om at etablere et shelter, der var varmt og tørt, og så skulle fiskeriet op og køre, så de kunne få mad på bordet. Et udendørs bålsted blev det også til undervejs, men også mindre projekter var der plads til.

- Vi gik i gang med flere projekter, der ikke nødvendigvis var nødvendige, bare for at holde os i gang, siger Emil og nævner som et eksempel:

- Pludselig gik jeg i gang med havearbejdet. Så gik jeg rundt og rev alt op, der var, og så byggede jeg en lille sti med drivtømmer, så man kunne se, hvor man skulle gå.

Annonce

Kamp mellem krop og sind

Det fysiske arbejde kom dog ikke uden en pris.

Som programmet skrider frem, begynder kombinationen af underernæring og konstant arbejde at sætte sig, og opgaver, de nemt kunne udføre i starten, medfører fald og udmattelse. Men den reaktion var de forberedte på.

- Vi havde forventet, at kroppen ville reagere på den måde, så på den ene side var det fedt nok at mærke, at man er i live og få bekræftet, at nu presser vi os selv, siger Emil og tilføjer:

- På den anden side var det skide hårdt, fordi hjernen siger noget, hvor kroppen siger noget andet. Hjernen siger, at nu er det op. Det er en ny dag, hvor du skal ud at lave noget, og det bliver pissefedt. Men hvor kroppen siger til hjernen, at nu slapper du af. Jeg har simpelthen ikke kræfterne til det.

Løbende snittede Nicklas og Emil et trofæ af et stykke træ til, når de endte med at vinde. Udover vindere snittede de forskellige ting der havde haft betydning for deres tur herunder en fisk og noget birketræ. Foto: Maj Petersen

Kampen mellem kroppen og sindet kæmpede begge drenge med, der trods at være i god form, havde et større mentalt overskud end fysisk. Men at kroppen siger stop, kan den dårligt bebrejdes for, når den får 200 kalorier om dagen, mener Nicklas, der derfor heller ikke så nogen pointe i at være frustreret over det.

- Det er bare noget, man må tage med på vejen. Du kan ikke gøre noget ved det alligevel.

På 32 dage endte Nicklas med at have tabt sig omkring 20 kilo, mens Emil tabte omkring 15 kilo. Men trods at vildmarken både kunne ses og mærkes på kroppen, var det aldrig en overvejelse for nogen af dem at give op og tage hjem.

- Jeg tror, at vi føler, at vi ville tabe ansigt til hele Danmark, hvis vi gjorde det. Som personer er vi bare inkarnerede sports- og konkurrencemennesker, så der var kun én mulighed, hvis vi ikke skulle vinde. Så skulle vi rives ud.

Annonce

Tre, to, en, du er på

Det er ikke første gang, at Nicklas og Emil sammen kaster sig ud i et ekstremt eventyr. Allerede som 12-årige besluttede de at cykle jorden rundt. Det havde Nicklas’ far nemlig gjort som ung.

Hvad der startede som en barnedrøm, blev i 2018 til et virkeligt eventyr, da de som Cykeldrengene kastede sig ud i en verdenstur på jernhesten. Rejsen dokumenterede de selv på sociale medier, og derfor var det heller ikke en uvant fornemmelse for dem at have et kamera i hånden, da de blev sat alene ud i vildmarken.

- Det vigtigste, i forhold til at omgås hinanden i så ekstremt pressede situationer, er, at man hviler i hinandens selskab, siger Nicklas og forklarer, at cykelturen verden rundt og det årelange venskab havde forberedt dem på både de bedste og værste sider af hinanden. Arkivfoto: Mille Thomsen

Her var der nemlig ikke noget kamerahold til at filme processen. Det skulle de selv.

- Du tænker meget mere over, hvad du siger det første stykke tid. Men som tiden skrider frem, tænker du til sidst ikke engang over, hvad du skal sige, før du tænder kameraet. Der kommer det lige fra hjertet siger Nicklas.

Emil supplerer med, at det fra starten var meget instinktivt for dem at have kameraet med dem og dokumentere både op- og nedture. Det havde de prøvet før. Og nogle gange kunne kameraet faktisk var rart at have med.

- Man kan forstille sig, at kameraet faktisk bliver en kammerat, du kan fortælle ting til. Som en dagbog.

Til at oplade kameraerne havde alle deltagerpar fået et bilbatteri, og hver uge kom produktionen ud til habitatet for at afhente optagelserne for den foregående uge.

Annonce

Overvældende modtagelse

Siden Nicklas og Emil tonede frem på skærmene i de danske hjem som deltagere i ”Alene i Vildmarken”, er de blevet mødt med en overvældende positivitet fra alle dele af samfundet. Blandt andre fra Bryan Rice, der er blevet inspireret til at skrive en sang, fortæller Cykeldrengene.

- Han skrev, at han var blevet inspireret af vores positive energi.

Beskederne er mange, og nogen rammer dybere end andre. Som eksempel fremhæver drengene en tegning, som en ung pige har tegnet af dem med ordene ”Hold kæft vi har det godt”. Deres positive energi i programmet har inspireret hende til at overkomme de udfordringer, hun kæmper med i hverdagen, skrev hun til dem.

- Det er så rørende. Vi sad med tårer i øjnene, fordi det er helt vildt, at noget så småt kan være så stærkt og hjælpe folk, siger Emil og Nicklas tilføjer:

- For os er det meget småt. For os er det bare Nicklas og Emil. At det kan være så stor en inspiration og hjælp til folk, det er vi pisse stolte af. Det er sgu rørende.

Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Frammé Hansen blev vinderne af "Alene i Vildmarken" sæson fem. Foto: Maj Petersen

At inspirere er netop det, som Nicklas og Emil ønsker at fortsætte med. Derfor har de startet forretningen ”Cykeldrengene”, hvor de vil holde foredrag om både vildmarksturen og jordomrejsen, og allerede nu er de første mange foredrag booket op. Også samarbejder om tøj og andet er undervejs.

Men størst er drømmen om at lave et tv-program, hvor de rejser rundt i verden på cykel. A la ”Kurs Mod Fjerne Kyser” - bare på jernhesten og med Nicklas og Emil i hovedrollen. Samtaler om programmets mulige fremtid er allerede undervejs, og cykeldrengene fortæller, at de er ved at pitche det til produktionsselskaber, hvorefter de håber, at det kan blive solgt til en tv-kanal.

- Vi begyndte at snakke om det her fjernsynsprogram i gymnasiet, og jorden rundt startede allerede i folkeskolen. Og nu kan man bare, at det begynder at gå den rigtige vej, siger Nicklas og forklarer, at de også meldte sig til ”Alene i Vildmarken” for at prøve af, om de kunne tilbyde noget, Danmark var interesseret i.

Og sådan virker det umiddelbart, så nu er blikket rettet mod fremtidige projekter, herunder drømmen om et tv-program.

- Hvis vi får mulighed for det, ville det være helt fantastisk. Det er noget, vi vil kæmpe for.


Nicklas forstår det så og siger: Vi gjorde det, vi gjorde det! Men jeg forstår det stadig ikke helt.

Emil Frammé Hansen


Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Nyborg For abonnenter

Jubel i Frørup: Byråd vil holde hånden under de små skoler

Annonce