Annonce
Nyborg

Vennepar kørte om kap på landevejen

En bøde på 2000 kroner. Det var, hvad det kunne blive til for at køre om kap. Arkivfoto: Michael Bager
39-årig nyborgenser skal betale en bøde for at have kørt ræs syd for Holckenhavn. I situationen opgav politiet at følge med, mens kammeraten kørte galt og endte i grøften.

Nyborg/Holckenhavn: Det sker af og til, at der bliver kørt alt, alt for stærkt på Svendborg Landevej syd for Holckenhavn.

Det var også tilfældet den 2. april 2020, hvor to bilister besluttede sig for at give pokker i eftermiddagstrafikken og pludselig gassede op.

Forrest lå en Mercedes og lige bagefter fulgte en Seat, som overhalede op til flere biler for til sidst at forsvinde over en bakketop med en fart på mellem 150 og 160 kilometer i timen.

Annonce

Sådan forklarede en politiassistent, som tirsdag vidnede i retten mod den fartglade Mercedes-ejer, en 39-årig mand for Nyborg.

Selv var han ikke i tvivl om, at de to bilister kørte om kap.


Det villle være uansvarligt at køre så stærkt på den smalle vej, for der havde ikke været mulighed for at reagere, hvis vi mødte en modkørende bil

Politiassistent, som vidnede i retten mod 39-årig mand fra Nyborg


En mistanke, der blev bestyrket, da politiet senere fandt ud af, at bilisterne kender hinanden særdeles godt. De boede nemlig sammen på det tidspunkt.

I retten afviste den 39-årige enhver snak om, at han skulle have kørt om kap med sin kammerat. Ja, faktisk var han slet ikke klar over, at vennen befandt sig i bilen lige bagved, forklarede han.

Ligesom han ikke bemærkede, at politiet befandt sig i nærheden og fulgte efter ham med fuld udrykning.

Både Mercedes og Seat var ude af syne, da politiet kom om på den anden side af bakken, men lidt efter bemærkede den ene betjent, at den 39-årige havde parkeret sin bil på en parallelvej.

Derfor vendte patruljevognen endnu engang rundt for at genoptage forfølgelsen. Mercedes-ejeren havde dog ikke i sinde at tale med politiet.

I hvert fald beskrev politiassistenten i retten, hvordan den tiltalte startede bilen og trådte hårdt på speederen. Så hårdt, at patruljen opgav at følge med.

- Det villle være uansvarligt at køre så stærkt på den smalle vej, for der havde ikke været mulighed for at reagere, hvis vi mødte en modkørende bil, forklarede han i retten.

I stedet vendte betjentene om, og på vejen tilbage til Nyborg stødte de på ejeren af Seat'en. Bilen var endt i grøften, og nu stod han i vejsiden med blod i ansigtet.

Det fremgik ikke af tirsdagens retsmøde, om episoden har haft et retsligt efterspil for den uheldige bilejer.

Den 39-årige blev til gengæld dømt til at betale 2000 kroner for kapkørsel. En bøde, som han ifølge eget udsagn ikke har tænkt sig at betale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce