x
Annonce
Erhverv

Vender hjem til Svendborg: Åbner bæredygtig café midt i kulinarisk minefelt

Frederik Johansen og kæresten Elke Sagal kigger ind i den tidligere Phigo-butik i Gerritsgade, hvor de i april åbner Cafe Allo Allo. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Far og søn åbner ny café i Gerritsgade, som også indeholder butik med bæredygtige møbler, tekstiler og rengøringsprodukter.

Svendborg: De ligger side om side i starten af Gerritsgade: Bobs Juicebar, Cafe Mauritz, Café Arthur, Under Uret og Børsen, og nu åbner endnu en café midt i det kulinariske minefelt.

Hen i april bliver dørene slået op til den franskinspirerede Café Allo Allo, der åbner i den tidligere Phigo-butik og K.E. Slagter, og det er far og søn – Carsten og Frederik Johansen – der står bag det nye spisested sammen med deres bedre halvdele, hustruen Kirsten Johansen og kæresten Elke Sagal.

- Vi åbner en familiedrevet café og butik med et fransk touch, hvor der er fokus på økologi og bæredygtighed, forklarer Carsten Johansen.

Annonce

Familiedrevet

Carsten og Frederik Johansen ejer hver en halvpart i firmaet Allo Allo ApS, der i april åbner cafeen af samme navn i Gerritsgade 54.

Carsten Johansen står også bag firmaet CN Agentur, der med adresse på Kirkegade i Gudme sælger tøj og sko til detailhandlen. Han var også en af folkene bag tøjforretningerne Hardis, Konrad og Komtessen i Svendborg. I dag ejer han en tredjedel af tøjbutikken Mr. Hardis i Møllergade.

Han er gift med Kirsten Johansen og bor på Bjørnemosevej i Svendborg, og de er også forældre til Christine Johansen, der arbejder som model og bor i New York.

25-årige Frederik Johansen har tidligere været bestyrer af en tøjbutik på Østerbrogade i København, men fandt ud af, at han er mere til cafélivet. Han kommer fra et job som tjener på Cafe Kys midt i København. Han er kæreste med 24-årige Elke Sagal, der er fra Holland og har været tjener på den franske restaurant Beau Marche i København.

Inventaret er til salg

Han har været aktiv i tøjbranchen i en menneskealder, og 25-årige Frederik Johansen har også snuset til den branche, men interessen for cafe- og restaurationslivet var større. Nu vender han hjem til Svendborg for at åbne cafeen med sin hollandske kæreste, efter at de begge har samlet erfaring som tjenere i København.

Frederik Johansen er ikke bange for at åbne midt i minefeltet, hvor cafeerne ligger dør om dør.

- Jeg mener ikke, vi kunne finde et bedre sted, for her er masser af mennesker, og så håber jeg selvfølgelig, at nogle af dem går ind til os. Vi vil skille os ud ved at skabe en anderledes og hyggelig atmosfære og et farverigt sted, som skal gøre cafeen til et dejligt sted at være, forklarer den nye cafeejer.

Café Allo Allo adskiller sig også ved, at gæsterne ikke kun kan købe franske vine og specialiteter, men også det inventar, der er i den tidligere slagterforretning og tøjbutik. Møbler, tæpper, puder – ja, selv rengøringsmidlerne er også til salg, og der indrettes tilmed en butik i cafeen med de bæredygtige og økologiske produkter.

Det gælder blandt andet møblerne fra Kerteminde-firmaet Sika, hvor gamle indonesiske huse eller fiskekuttere i teaktræ er hugget op og lavet til møbler.

- Vi kan ikke kun fortælle en historie om vinene, men også en god historie om det, som man sidder i, forklarer Frederik Johansen, der er opvokset på Thurø og glæder sig til at komme hjem efter fem år i hovedstaden.

- Jeg har savnet den friske luft og naturen og den lidt mere rolige og afslappede stemning, fortæller Frederik Johansen, der sammen med Elke Sagal er flyttet ind i en lejlighed i Sankt Nicolai Gade tæt ved den nye café.

Mødt med et smil

Elke Sagal kommer fra Groningen – en by, der er lidt større end Odense, og hun har samlet erfaring på en fransk restaurant midt i København. Hun glæder sig til at åbne cafeen i Svendborg og møde gæsterne med et smil.

- Vi skal skille os ud på service. Når man kommer ind, får man et smil, og vi kommer til at give os masser af tid til gæsterne, siger hun.

Ud over virksomheden Sika arbejder cafeen sammen med blandt andre Dorte Solvang, der laver bæredygtigt tekstiler og har adresse i Frederiksværk, og firmaet Simple Goods, der producerer naturlige og plantebaserede rengøringsmidler.

Carsten Johansen (tv) ejer en halvpart af den kommende Cafe Allo Allo, mens det bliver sønnen Frederik Johansen og hans kæreste Elke Sagal, der skal drive cafeen, der åbner i april. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce