Annonce
Faaborg-Midtfyn

Vender det hvide ud af øjnene og griner hånligt: Socialdemokrater beskyldes for at mobbe andre kandidater

Socialdemokraterne Anne-Merete Mikkelsen og Steffen Jensen udviste en adfærd under lavmålet, mener Radikales Søren Hansen - og bakkes op fra flere sider. Arkivfoto
Anne-Merete Mikkelsen og Steffen Jensen undres over kritik fra kolleger, men beklager, at andre politikere er blevet stødte over deres kropssprog på vælgermøde.

Faaborg-Midtfyn: De vender det hvide ud af øjnene, de ryster kraftigt på hovedet, og de ler hånligt, når andre kandidater end dem fra deres eget parti taler.

Det skudsmål, får to Socialdemokratiske byrådsmedlemmer, Anne-Merete Mikkelsen og Steffen Jensen, begge Årslev, med sig efter et vælgermøde på biblioteket i Ringe i sidste uge.

Jeg blev ked af det. Det var som at skulle lave en fremlæggelse i 7. klasse, og der så sad nogen i klassen og ventede på at kunne håne mig. Det var meget ubehageligt.

Lea Haahr, SF

Mens et panel med blandt andre borgmester Hans Stavnsager (S), Kristian Nielsen (V), Søren Hansen (R), Jack Odgaard (DF), Ole Pedersen (LL) og Lea Haahr (SF) debatterede kernevelfærd, sad de to socialdemokrater i salen og udviste en opførsel, der ifølge Søren Hansen (R) var "langt under lavmålet".

Annonce

Hvad bilder I jer ind?

I et opslag på Facebook adresserer han god tone i politik:

"De klapper fint, når deres egen kandidat har ordet. Det er fint. Dejligt, de er enige. Det ufine kommer imidlertid, når kandidater fra samtlige øvrige partier har ordet. Her rystes der kraftigt på hovedet. Det hvide bliver vendt ud af øjnene, og der er hånlig latter. Sig mig, hvad bilder I jer egentlig ind?", hedder det i opslaget.

Hvad bilder I jer ind, spørger Søren Hansen i sit facebook-opslag, hvor han ikke nævner navne på de to socialdemokrater. Privatfoto

Søren Hansen sætter ikke navne på de "politiske mobbere" i sit opslag, men ifølge avisens oplysninger drejer det sig altså om Anne-Merete Mikkelsen og Steffen Jensen.

Søren Hansen var ikke ene om at blive stødt. I hvert fald bekræfter Jack Odgaard (DF) i tråden:

"Var med i det samme panel sammen med dig og så det samme, men tænkte ved mig selv, at de nok havde mere brug for hjælp, end os, der opførte os pænt og som voksne, der respekterer andres holdning."

Annonce

En blev sur, en anden ked af det

Fra den modsatte ende af det politiske landskab gjorde Lea Haahr (SF) samme iagttagelser af Anne-Merete Mikkelsen og Steffen Jensen som Søren Hansen og Jack Odgaard.

Lea Haahr oplevede, at Socialdemokraterne bare ventede på at håne hende, og det blev hun ked af. Foto: Ane Johansen

- Jeg blev ked af det. Det var som at skulle lave en fremlæggelse i 7. klasse, og der så sad nogen i klassen og ventede på at kunne håne mig. Det var meget ubehageligt, siger hun.

Ole Pedersen, Lokallisten, siger til avisen, at han ikke blev ked af det, men sur:

- Det var noget, der fyldte meget efter mødet. Flere kollegaer på tværs af politiske vinkler var lidt rystede, fortæller han.

Annonce

- Forstår ikke, jeg har stødt nogen

Anne-Merete Mikkelsen er godt klar over, at hun er den ene af dem, der blev skudt på, og har straks givet sig til kende på Facebook, for som hun siger til avisen:

- Jeg gider ikke fnidder-fnadder. Hvis folk har et problem med mig, synes jeg bare, de skal komme og sige det til mig.

S-politiker Anne-Merete Mikkelsen forstår ikke hendes opførsel på vælgermødet i Ringe blev opfattet nedladende. Foto: Kim Rune

I sit svar i Facebook-tråden skriver hun:

"Jeg går ud fra, at den ene af de to var mig. Jeg vendte ikke det hvide ud af øjnene. Jeg rystede på hovedet, da der kom forkerte oplysninger fra nogen i panelet. Jeg lænede mig mod min sidemand for at fortælle, hvad der var galt. Bagefter henvendte jeg mig til politikeren fra panelet og påpegede fejlen. Jeg har godt nok hørt rygter om min “opførsel”, men nogen må lige spise brød til. Beklager, hvis jeg har stødt mange."

Uddybende siger hun til avisen:

- Jeg ønskede ikke at støde nogen, og jeg synes ikke selv, jeg opførte mig nedladende. Jeg mener ikke, jeg opførte mig anderledes til vælgermødet, end jeg plejer at gøre til byrådsmøder. Jeg plejer at sige min mening, og hvis man ikke har lov at gøre det til et vælgermøde, skal jeg nok overveje, om jeg overhovedet skal gå til vælgermøder.

- Selvom du ikke oplevede dig selv som nedladende, så blev du oplevet sådan af panelet. Hvordan har du det med det?

- Jeg beklager over for dem, der er blevet stødt, men jeg kan ikke selv forstå, at de har oplevet mig som stødende.

Annonce

Vil prøve at beherske sit kropssprog

Anne-Merete Mikkelsens partifælle Steffen Jensen vil ikke løbe fra, at han på vælgermødet var skarp i sit kropssprog:

- Jeg er ked af, hvis der er nogen i panelet, der har følt sig stødt af mit kropssprog. Hvis det er mig, der har vendt det hvide ud af øjnene eller grint hånligt over udsagn, jeg synes er tåbelige, skal jeg gøre, hvad jeg kan fremadrettet, for det ikke sker igen.

Steffen Jensen vil gøre hvad han kan for ikke at vende det hvide ud af øjnene eller grine hånligt, hvis han hører udsagn, han synes er tåbelige. Arkivfoto

- Jeg vil dog ikke afvise, at min holdning kan aflæses af mit kropssprog, når nogen siger noget faktuelt forkert: ”Dagplejerne passer vores børn i vuggestuerne”, eller hvis nogen siger noget, jeg er politisk uenig i: ”Private plejehjem, hvor der trækkes profit ud til ejerne, er en god ide”. Eller hvis kommunalbestyrelsesmedlemmer sidder og bruger deres taletid på at fortælle, hvor gode de selv er, og hvor synd det er for dem, at de har en ekstra byrde i kommunalbestyrelsesarbejdet. Brug drog tiden på at fortælle om jeres politik, og er arbejdet for hårdt, så lad være med at stille op, lyder opfordringen fra socialdemokraten.

- Jeg vil gerne understrege, at når jeg ryster på hovedet, så er det fordi, jeg er uenig i det, personen siger, og ikke fordi jeg ikke respekterer personen, siger Steffen Jensen.

Han er ikke selv på Facebook og fik først kendskab til sagen her, da avisen kontaktede ham:

- Jeg kan forstå, at flere af mine kollegaer, bag min ryg, åbenbart har debatteret mig i en tråd på Facebook, altså et medie, hvor jeg ikke har mulighed for at forsvare mig selv. Så jeg kunne godt tænke mig at vide, om det er bedre stil? Eller er vi flere, der har lidt at arbejde med, lyder hans genspørgsmål.

Annonce
Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fynsk diskotek involveret i større kartelsag: Tidligere ejer får stor bøde for at holde konkurrenter ude af byen

Navne For abonnenter

Michael er vendt hjem for at gøre Nyborg tryggere: Alderspræsident på ny nærstation

Odense Håndbold

Lillesøster Kirkeløkke i menneskehænder i Odense, hvor Freja Cohrt i et par omgange diskuterede med en jysk assistent

Navne For abonnenter

Dødsfald: Karen Bente Goudsmit talte syv sprog og læste til det sidste bøger på fire af dem

Dall: Wammen fik sin aftale, Sofie Carsten sit arbejdsbud - og Ellemann og Pape fik vist sammenhold

Navne For abonnenter

Mig og Fyn: Hjernen falder til ro, når man sidder under det mærkværdigt snoede pæretræ

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Får skandinavisk hovedsæde i Fredericia: Hæderkronet virksomhed runder 300 mio. kroner i omsætning

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Sport

Viktor Axelsen rydder bordet ved Sport 2021

Odense Håndbold For abonnenter

Odense-piger med tid til kaffe på kontoret i let kamp med spilletid fornuftigt fordelt til Mie Højlund og Lois Abbingh

Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Annonce