Annonce
Middelfart

Ven og politikerkollega i åbent brev til Paw Nielsen efter afsked med Enhedslisten: - Tak for alt

Tidligere medlem af Enhedslisten, Kasper Philbert. Privatfoto

Lokaldebat: Fra 2017 til 2020 var jeg medlem af Enhedslisten. Jeg meldte mig ind, fordi man her i Middelfart havde et kommunalbestyrelsesmedlem, som spurgte, om jeg kunne tænke mig at være aktiv. Være med til at kæmpe for genvalg. Og det kunne jeg. For jeg er lidt af en skæv eksistens – tørlagt alkoholiker og psykisk syg – der har brug for en stemme.

Paw Nielsen (tidligere EL - nu løsgænger, red.), der repræsenterer os skæve eksistenser i Middelfart, er vigtig. Han har, i de år jeg har boet her, stået op for folk med forskellige handicap, børn, imod udvidelse af svinefarme, været bisidder i jobcentret og gået imod partilinjen – når man sætter sig på tværs, skaffer man sig fjender.

Nu er Paws medlemskab af Enhedslisten slut.


Værst er det dog, at vi mister vores stemme i kommunalbestyrelsen til november. Herfra vil der ikke være lydhørhed på rådhuset. Dørene til magten vil være lukkede.

Kasper Philbert, tidligere EL-medlem


Det er klart for mig, at Paw ikke passer ind i karrieremedlemmernes billede af Enhedslisten. Men hverken partitoppen, lokalafdelingen, Paw eller sågar en journalist her på avisen (Fyens Stiftstidende, red.) kan fortælle, hvad Paw har gjort forkert. Derfor fik Paw nok. Og jeg forstår ham.

Det er brandærgerligt, at Enhedslisten ikke stiller Paw op ved næste kommunalvalg. Han kunne sagtens have fået mig med i sin kampagne igen, når mit skæve hoved sad lidt mere rigtigt igen.

Værst er det dog, at vi mister vores stemme i kommunalbestyrelsen til november. Herfra vil der ikke være lydhørhed på rådhuset. Dørene til magten vil være lukkede.

Til min ven Paw, ved jeg sgu ikke rigtigt, hvad jeg skal sige, så jeg vil slutte mit indlæg af med at citere Churchill: "You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce