Annonce
Navne

Velsyngende humørbombe

JUBILÆUM: Skuespilleren Betty Glosted kan i aften fejre sit 25-års skuespillerjubilæum, når hun går på scenen som Magdelone i Holbergs "Maskerade" på Odense Teater

HUN ER SMUK og eksotisk med sit knaldsorte hår og de funklende mørke stjerneøjne.

Sangstemmen er kraftfuld og vellydende, og så besidder hun et komisk talent af de helt sjældne, noget hun især har haft god brug for i samværet med Arne Lundemann, som hun i 18 år lavede de legendariske Kerteminde sommerrevyer med.

I aften kan Betty Glosted fejre sit 25 års skuespillerjubilæum, når hun går på scenen som den forlystelsessyge Magdelone i Holbergs skuespil "Maskerade" på Odense Teater.

SELV KALDER HUN sig en skuespiller, der tilfældigvis kan synge. Faktum er, at Betty Glosted har et stort register at spille på. For udover at være en velsyngende humørbombe, mestrer hun tillige de mere alvorlige genrer.

Hun har i årenes løb haft mange forskellige roller og været på rollelisten i blandt andet "Maratondansen" og "Tell me on a Sunday" på Århus Teater, "Den blinde maler" på Det Danske Teater og i "Anna og tyngdeloven", "Tartuffe" og "Skaf mig en tenor" på Odense Teater.

Og så taler hun i øvrigt hollandsk efter sin mor, der er hollænder og i sin tid optrådte som slangetæmmer i et omrejsende cirkus, indtil hun under en turné rendte ind i faderen i Ålborg.

UNDER FORÆLDRENES ferietur til Fyn i 1956, kom Betty Glosted til verden. Seks år senere flyttede hele familien til Langeskov, hvor Betty voksede op.

Hun drømte om at blive enten børnehavepædagog eller operasanger. Ingen af delene kom som bekendt til at gå i opfyldelse.

Et højskoleophold på Ryslinge Højskoles dramahold og en optagelsesprøve til Nyborg Volds opsætning af "Annie get your Gun" fik vendt det hele på hovedet.

Betty Glosted rendte med hovedrollen som Annie og spillede den med så stor succes, at hun efterfølgende valgte at gå teatervejen.

Hun søgte ind på operalinjen på Det Fynske Musikkonservatorium, men havde alt for meget krudt bagi til at hun kunne koncentrere sig om den teoretiske del af uddannelsen.

- Jeg ville jo bare synge og hadede Wagners musik dengang, fortæller Betty Glosted, som til både forældrenes og lærernes bestyrtelse derfor sprang fra efter et halvt år og søgte optagelse på Århus Teaters elevskole. Det var i 1976.

HUN DEBUTEREDE som Maria i "Westside Story". Efter eget udsagn var hun dybt forkælet på teateret og fik en lang række knaldgode roller.

Men hun var også ved at gå til af al denne tryghed. Så da hun havde fået datteren Sibylle, valgte hun og ægtemanden, komponisten og læreren Erik Andersen, at tage chancen og prøve freelancelivet af.

Efter mere end 10 år i Århus rykkede familien teltpælene op og flyttede til Sjælland.

- En gang imellem må man springe ud på dybt vandt, hvis man skal udvikle sig som menneske. Udvikler man sig ikke som menneske, kan man heller ikke udvikle sig som skuespiller, sagde hun i den forbindelse.

HUN HAR KLARET skærene som freelance-skuespiller ganske godt, men indrømmer gerne, at det ind imellem har været hårdt.

I august sidste år blev hun tilbudt en to-årig kontrakt på Odense Teater og pendler nu mellem hjemmet i København og teatret i Odense.

I de perioder, hvor hun har meget at lave på teatret, overnatter hun i en lille lejlighed på Fyn, for hun kan ikke slappe af i toget.

- Jeg kan ikke sidde i toget og læse på rollen, for jeg laver alt for mange mærkelige grimasser, og mine medpassagerer må jo tro, at jeg er sindsyg, siger hun. Til gengæld tager hun med garanti hjem hver weekend, for bare at være sammen med mand og børn.

Hjemme i Birkerød slapper hun af med en bog og koncentrerer sig ellers om at være mor med stort M - også for de kommende hundehvalpe, der formentlig snart melder deres ankomst.

Men nu gælder det rollen som Magdelone. Og allerede den 18. februar starter prøverne på Nikoline Werdelins skuespil "Mine to søstre", hvor Betty Glosted skal spille den mellemste søster Boel.

Foto: Jos de Vos

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Nordre Havnekaj var vurderet til op mod 51 millioner kroner: Kommunen fik ni millioner kroner

Annonce