Annonce
Assens

Velsmagende kulturmøde i Aarup

Afraa Rustim (tv) og Najwa All Haffar serverede fatayer - pandekager med fyld - på Sanggards Plads. Foto: Lærke Bjørn Bang

Der blev serveret både danske og udenlandske retter ved fællesspisning under lørdagens kulturelle møde i Aarup.

Aarup: Kyllingefrikadeller, rygeostsalat, daddelkiksekage, fatayer, gulerodsbrud og maltesisk hobz biz-zejt - og meget andet - var på menuen, da Kulturhuset Industrien m. fl. inviterede til kulturmøde i Aarup lørdag. Dagen bød blandt andet på fællesspisning, hvor alle var opfordret til at tage en ret med fra deres hjemland. Det resulterede i en spændende og mangfoldig buffet på Sanggaards Plads.

- Det smager fantastisk, konstaterede Aage Lind, som var til kulturmøde sammen med sine børn August og Siri Lind.

På tallerkenerne var fatayer, pandekager med fyld af timian, mynte eller chili.

- Jeg har rejst i mange forskellige lande, så jeg kender lidt til den type mad. Det smager dejligt, især når det er friskbagt. Mad er en god ting at mødes over, mener Aage Lind.

Det er Afraa Rustim og Najwa All Haffar, der har bagt de mange fatayer, der blev serveret på pladsen. De to kvinder havde travlt i deres velbesøgte bod.

Dagen bød også på gratis film til både børn og voksne, og livemusik under parasollen på Sangaards Plads, hvor singer-songwriter Simon Schulz sang "This is my life".

Annonce

"Når kulturer mødes under paraplyen" var titlen på arrangementet på Sanggaards Plads i Aarup lørdag den 19. august.Kulturmødet er arrangeret af Industrien, Røde Kors Aarup, jobcentret og Assensbibliotekerne.

Arrangementet varede fra kl. 11-15. Desuden var der gratis film i Aarup Bio klokken 15 og 19.30.

Kun blomsterne kunne ikke spises, angav skiltene på lørdagens buffet. Foto: Lærke Bjørn Bang

Godt for børnene

Ashwak Al Obaidy fra Assens er i Aarup for første gang. Hun har boet i Danmark i 14 år.

- Det her er en rigtig god idé, mener hun.

- Især fordi der er noget sjovt for børnene, og de bliver hygget om, siger Ashwak Al Obaidy og kigger over mod den lille børneflok, der er i færd med at bage pandekager over bål.

Senere skal de i Aarup Bio og se Legobatman ganske gratis. De voksne kan også komme gratis i biografen, men først om aftenen, hvor den oscarvindende iranske film "Sælgeren" spiller.

Svend Erik Spillehus er en anden gæst på pladsen. Han er ganske velbevandret i den mellemøstlige kultur, for han bor sammen med den unge syrer Ammar Mahoud Alhallak. De to blev landskendte sidste efterår, da Fyens Stiftstidende bragte historien om deres bofællesskab.

- Det er fint at gøre det på den her måde (kulturmødet red.). Jeg synes, det er sjovt at have med andre mennesker og kulturer at gøre, siger han.

Aage Lind var til kulturmøde med sine børn August og Siri Lind. Pandekagerne med chili var lidt stærke, mente august Lind. Foto: Lærke Bjørn Bang
Fatayer, en mellemøstlig specialitet. Foto: Lærke Bjørn Bang
Daddelkiksekage side om side med roulade. Foto: Lærke Bjørn Bang
Travlhed i pandekageboden. Foto: Lærke Bjørn Bang
Simon Schulz spillede under parasollen på Sanggaards Plads. Senere spillede Camilla Albers med guitarist. Foto: Lærke Bjørn Bang
Kulturmøde i aarup. Foto: Lærke Bjørn Bang
Børnene kunne bage pandekager over bål. Foto: Lærke Bjørn Bang
Børnene kunne bage pandekager over bål. Foto: Lærke Bjørn Bang
Kulturmøde i Aarup. Foto: Lærke Bjørn Bang
Kulturmøde i Aarup. Foto: Lærke Bjørn Bang
Kulturmøde i Aarup. Foto: Lærke Bjørn Bang
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Annonce