Annonce
Assens

Velsmagende kulturmøde i Aarup

Afraa Rustim (tv) og Najwa All Haffar serverede fatayer - pandekager med fyld - på Sanggards Plads. Foto: Lærke Bjørn Bang

Der blev serveret både danske og udenlandske retter ved fællesspisning under lørdagens kulturelle møde i Aarup.

Aarup: Kyllingefrikadeller, rygeostsalat, daddelkiksekage, fatayer, gulerodsbrud og maltesisk hobz biz-zejt - og meget andet - var på menuen, da Kulturhuset Industrien m. fl. inviterede til kulturmøde i Aarup lørdag. Dagen bød blandt andet på fællesspisning, hvor alle var opfordret til at tage en ret med fra deres hjemland. Det resulterede i en spændende og mangfoldig buffet på Sanggaards Plads.

- Det smager fantastisk, konstaterede Aage Lind, som var til kulturmøde sammen med sine børn August og Siri Lind.

På tallerkenerne var fatayer, pandekager med fyld af timian, mynte eller chili.

- Jeg har rejst i mange forskellige lande, så jeg kender lidt til den type mad. Det smager dejligt, især når det er friskbagt. Mad er en god ting at mødes over, mener Aage Lind.

Det er Afraa Rustim og Najwa All Haffar, der har bagt de mange fatayer, der blev serveret på pladsen. De to kvinder havde travlt i deres velbesøgte bod.

Dagen bød også på gratis film til både børn og voksne, og livemusik under parasollen på Sangaards Plads, hvor singer-songwriter Simon Schulz sang "This is my life".

Annonce

"Når kulturer mødes under paraplyen" var titlen på arrangementet på Sanggaards Plads i Aarup lørdag den 19. august.Kulturmødet er arrangeret af Industrien, Røde Kors Aarup, jobcentret og Assensbibliotekerne.

Arrangementet varede fra kl. 11-15. Desuden var der gratis film i Aarup Bio klokken 15 og 19.30.

Kun blomsterne kunne ikke spises, angav skiltene på lørdagens buffet. Foto: Lærke Bjørn Bang

Godt for børnene

Ashwak Al Obaidy fra Assens er i Aarup for første gang. Hun har boet i Danmark i 14 år.

- Det her er en rigtig god idé, mener hun.

- Især fordi der er noget sjovt for børnene, og de bliver hygget om, siger Ashwak Al Obaidy og kigger over mod den lille børneflok, der er i færd med at bage pandekager over bål.

Senere skal de i Aarup Bio og se Legobatman ganske gratis. De voksne kan også komme gratis i biografen, men først om aftenen, hvor den oscarvindende iranske film "Sælgeren" spiller.

Svend Erik Spillehus er en anden gæst på pladsen. Han er ganske velbevandret i den mellemøstlige kultur, for han bor sammen med den unge syrer Ammar Mahoud Alhallak. De to blev landskendte sidste efterår, da Fyens Stiftstidende bragte historien om deres bofællesskab.

- Det er fint at gøre det på den her måde (kulturmødet red.). Jeg synes, det er sjovt at have med andre mennesker og kulturer at gøre, siger han.

Aage Lind var til kulturmøde med sine børn August og Siri Lind. Pandekagerne med chili var lidt stærke, mente august Lind. Foto: Lærke Bjørn Bang
Fatayer, en mellemøstlig specialitet. Foto: Lærke Bjørn Bang
Daddelkiksekage side om side med roulade. Foto: Lærke Bjørn Bang
Travlhed i pandekageboden. Foto: Lærke Bjørn Bang
Simon Schulz spillede under parasollen på Sanggaards Plads. Senere spillede Camilla Albers med guitarist. Foto: Lærke Bjørn Bang
Kulturmøde i aarup. Foto: Lærke Bjørn Bang
Børnene kunne bage pandekager over bål. Foto: Lærke Bjørn Bang
Børnene kunne bage pandekager over bål. Foto: Lærke Bjørn Bang
Kulturmøde i Aarup. Foto: Lærke Bjørn Bang
Kulturmøde i Aarup. Foto: Lærke Bjørn Bang
Kulturmøde i Aarup. Foto: Lærke Bjørn Bang
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce