Annonce
Trekantområdet

Velrenommeret virksomhed i Fredericia køber lige så kendte kollegaer i Svendborg: Stort møbelbryllup

Siden 1911 har Fredericia Furniture produceret klassiske møbler. Ikke mindst i samarbejde med møbelarkitekt Børge Mogensen. Nu overtager virksomheden på Treldevej (billedet) fynske Erik Jørgensen Møbelfabrik, der er særligt kendt for polstrede lænestole og sofaer. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Fredericia Furniture overtager Erik Jørgensen Møbelfabrik. Klassiske stole og polstrede sofaer flytter ind hos hinanden. Begge familiefirmaer beholder dog deres navne.
Annonce

Fredericia: Den lokale producent af klassiske arkitekttegnede møbler, Fredericia Furniture A/S, vokser.

Virksomheden på Treldevej har 1. oktober købt Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S i Svendborg.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse:

- Fredericia Furniture og Erik Jørgensen er begge vokset ud af en stærk designarv. Vi har de samme værdier, er begge sunde og veldrevne virksomheder, og vi er begge familieejede.

- Og vigtigst af alt deler vi passionen for design og håndværk og ønsker at skabe bæredygtige produkter med en lang levetid, fortsætter pressemeddelelsen.

Handlen føjer Fredericia Furniture med 55 ansatte og en årsomsætning på 160 millioner kroner sammen med Erik Jørgensens 45 mand og en årlig omsætning på 80 millioner kroner, uddyber Fredericia Furnitures administrerende direktør, Kaja Møller, over for Fredericia Dagblad.

Hun bliver også ny øverste chef for Svendborg-fabrikken, som afhændes af brødrene Niels og Ole Jørgensen - sønner af grundlæggeren Erik Jørgensen.

- Fredericia Furniture har haft en god vækst på årligt 10-15 procent de sidste fem år, så nu føler vi, vi har de økonomiske muskler til at ekspandere, forklarer Kaja Møller.

Annonce

Derfor sælger de

Der var ingen naturlige arvtagere til Erik Jørgensen Møbelfabrik.

- De seneste år har flere danske designvirksomheder valgt at sælge til kapitalfonde eller store internationale konglomerater, udtaler Niels Jørgensen i den forbindelse:

- Når Fredericia Furniture overtager, forbliver Erik Jørgensen en del af en lokal møbelindustri. Fredericia Furniture sikrer, at vores polsterfaglige kompetencer, som har været med til at skabe en lang række designikoner, forbliver tæt knyttet til både produktion og udvikling af nye produkter i Svendborg.

Ole Jørgensen tilføjer:

- Det er tilfredsstillende, at vi i en periode med fremgang i salg og indtjening kan overdrage firmaet med dens kollektion af ikoniske modeller og interne kompetencer til en møbelvirksomhed, som vi altid har respekteret og ligger meget på linje med.

- Vi har kendt hinanden i branchen i mange år, siger Kaja Møller.

Annonce

Tredjestørst i DK

Ejerkredsen i det nye Fredericia Furniture A/S vil fortsat være familien Graversen i Fredericia og administrerende direktør Kaja Møller, der har 10 procent af aktierne.


Fredericia Furniture har haft en god vækst på årligt 10-15 procent de sidste fem år, så nu føler vi, vi har de økonomiske muskler til at ekspandere.

Kaja Møller, adm. dir Fredericia Furniture


Med købet af Erik Jørgensen Møbelfabrik styrker Fredericia Furniture sin position som Danmarks tredjestørste producent af klassiske arkitekttegnende møbler. Fritz Hansen er størst efterfulgt af Carl Hansen & Søn.

Både Fredericia Furniture og Erik Jørgensen Møbelfabrik beholder deres respektive navne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dyster corona-prognose for Danmark: Kraftigt stigende smitte og tocifrede dødstal til jul

Fyn

Kendt fynsk kok i spil som Årets Fynbo

Kerteminde For abonnenter

Kommune meldt til Arbejdstilsynet for nedrivning af silo: - Det er helt vanvittigt, det de har gang i

Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Annonce