Annonce
Faaborg-Midtfyn

Vellykket Avernax: Festivalgæster drak 9000 liter øl

Arrangørerne bag Avernax skal nu hjem og evaluere på årets festival. - Og så opstår der med garanti måde at gøre ting smartere og også helt nye ideer til næste års festival, siger formand Jesper Kirkbak. Foto: Maria Retoft Pedersen
Det er tilfredse arrangører, der kan se tilbage på en veloverstået Avernax 2019. Det var kun blæsten søndag formiddag, der gav nogle logistiske udfordringer.

Avernakø: I 2018 rasede stormen Johanne og tvang festivalgæsterne på Avernax til at rive teltpløkkerne op. De måtte genhuses i øboernes baghaver.

Og selvom vejret under festivalen i 2019 heller ikke var helt tandløst, gav det dog i år ikke nær mange så problemer for Avernax-folket, der søndag igen tog afsked med ø-livet.

- Jeg tror, festivalgæsterne blev hærdede sidste år, siger formand Jesper Kirkbak, der kunne notere sig, at der under festivalen var blevet drukket intet mindre end 900 liter øl.

- Især i går (lørdag, red.) var det varmt og solrigt, så folk har været tørstige siger han.

Arrangørerne havde allieret sig med skonnerten ”Havet”, som festivalgæsterne kunne booke en plads på, da de søndag skulle mod fastlandet igen.

Skibets kaptajn måtte dog aflyse sejladserne fra midt på formiddagen på grund af vind og vejr.

- Lige nu er der ikke noget, der tyder på, at skonnerten kommer til at sejle mere for os i dag. Men folk får selvfølgelig refunderet deres billet, og vi har talt med Ø-færgen, der er ikke nogen, der bliver efterladt på Avernakø, lød det fra Jesper Kirkbak søndag middag.

Annonce

Tilbage i 2020

Arrangørgruppen skal nu hjem og evaluere årets festival.

- Rent formelt skal vi hjem og beslutte, om vi holder en ny festival næste år, men det tør jeg godt love, at vi gør. Vi er kommet for at blive, og vi har allerede booket lydfolkene, siger Jesper Kirkbak.

I år har der været endnu flere frivillige i sving, hvilket har lettet presset på arrangørgruppen.

- I år har vi også haft tid til at nyde det lidt. Vi kan også mærke, at arrangørgruppen bliver mere og mere erfaren, og på den måde bliver det hele også lidt sjovere, siger han.

Festivalfolkene regner med at være færdige med oprydningen senest torsdag.

Billetter til næste års festival vil formentlig blive sat til salg i november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce