Annonce
Sydfyn

Velkommen til Danmark: Carsten Jensen skriver tillykke til Hamed, som nu må blive i Danmark

Carsten Jensen har tidligere udtrykt sin støtte til Hamed Rezaii. Fotos (arkiv): Andrea Bisgaard og Katrine Becher Damkjær
Marstal- og succesforfatteren Carsten Jensen har skrevet et langt tillykke-opslag på Facebook til afghanske Hamed Rezaii fra Marstal, som i sidste uge fik opholdstilladelse.
Annonce

Ærø: - VELKOMMEN TIL DANMARK, HAMED!

Sådan indleder bestsellerforfatter Carsten Jensen et langt opslag på sin Facebook-side, hvor han siger tillykke til afghanske Hamed Rezaii, som i sidste uge endelig efter flere års kamp fik opholdstilladelse i Danmark.

- I fire år har du levet i uvished i vores land. I fire år har din skæbne ligget i hænderne på nævn og styrelser og embedsmænd, hvis regler og sprogbrug du aldrig havde en chance for at forstå.

Carsten Jensen er udover at være opvokset i Marstal og forfatter til succesromanen "Vi, de druknede" også en kendt essayist med holdninger til venstre for midten. Han har tidligere kritiseret Danmarks udlændingepolitik og skriver i opslaget, at Hamed Rezaii har været på rejse i "bureaukratiets labyrint" og "fortabt i en fjendtlig udlændingepolitik", men også om en kærlig og hjælpende hånd:

- Men hvad det officielle Danmark ikke ville, ville det private. Et ægtepar fra Marstal, Rita og Per Kjelsmark blev dine besøgsvenner, da du var i lejren på Ærø. Du kommer i deres hjem. De tager dig til sig, som om du var et menneske som alle andre og ikke endnu en uønsket asylansøger.

Carsten Jensen spurgte sidste år i Facebook-julekalenderen "Hameds jul": "Hvad er det egentlig, vi har gang i her i Danmark, et af verdens rigeste lande?". Nu skriver han, at Hamed Rezaii nu endelig kan begynde at leve sit liv og forme sin fremtid:

- Nu har du omsider fundet et blivende sted, Hamed. Nu kan din fremtid begynde. Ærø er en ø, der lider under affolkning og skriger på ungdom. Her er du. Her kan du skabe dig en fremtid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Fyn

Uheld i nødspor på Fynske Motorvej

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Middelfart

Kvinde fik nok af naboens afbrænding af affald: - Det stinker ganske forfærdeligt

Assens

87-årig påkørt af en bakkende varebil: - Stod i den blinde vinkel

Annonce