Annonce
Faaborg-Midtfyn

Velkommen til: Blomster og besøg til tilflyttere

Steen Thinggaard (i forgrunden til højre) og Holger Pedersen fra lokalrådets velkomstkomite byder velkommen til det unge par Martin Hansen og Gitte Nielsen

Ferritslev-Rolfsted har gode erfaringer med velkomstbesøg hos tilflyttere. Projektet fortsætter i 2015

Ferritslev-Rolfsted: Et velkomstbesøg, blomster og gavekort til lokale forretninger er en del af den velkomstpakke, som de lokale tilbyder tilflyttere til området.

I 2014 igangsatte lokal-rådet et pilotprojekt, hvor de to repræsentanter byder tilflyttere velkommen med en velkomstsamtale og -pakke bestående af blomster og gavekort fra områdets erhvervsdrivende.

Under velkomstbesøget, som alle har takket ja til, sporer komiteen sig ind på, hvilke interesser, tilflytterne har, og lader samtalen foregå på deres præmisser. Derudover får tilflyttere en mappe med oplysninger om området, for eksempel en oversigt over alle foreninger, viksomheder og institutioner, og velkomstkomiteen tilbyder sig selv som kontaktpersoner, hvis nye borgere har spørgsmål eller brug for hjælp.

Projektet fortsætter i 2015, og p.t. har velkomstkomiteen besøgt 32 husstande mens yderligere tre på listen mangler.

Læs mere på Mitfyn.dk eller i Fyns Amts Avis/Fyens Stiftstidende torsdag.

Annonce
Blomsterne er det første, tilflytterne får overrakt.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce