Annonce
Odense

Velkommen i verdens eventyr-hovedstad...

Velkommen til H.C. Andersens by, eventyrets hovedstad, sang Torben Iversen og hans eventyrlige parade, da luksuslineren lagde til ved Stykgodskajen.

KRYDSTOGT: Lynvisit af amerikanere, der betaler 120.000 kroner for 14 dage i det kolde nord

HAVNEN: "Welcome to the Fairytale-Capital of World", sang H.C. Andersen i Torben Iversens veloplagte skikkelse, da Odense i går fik usædvanligt besøg af den norske luksusliner "Seaborn Pride".

Som en smuk, hvid svane gled det elegante krydstogtskib ind gennem kanalen til havnen, hvor det lokale brandvæsen tog imod med en strålende vandportal, og hvor det glamourøse skib lagde til ved Stykgodskajen - i øvrigt som kuriøs kontrast til den uskønne fastliggende beboelsesbåd fra Rostock.

Præcist klokken 13,00, helt efter planen, blev trosserne kastet fra den overdimensionerede super-lystyacht, hvilket imponerede havnechefen René Petersen, der var første mand ombord.

De 170 stenrige amerikanske passagerer, der hver har betalt omring 120.000 kroner plus det løse for fjorten dage i det kolde nord og de næsten lige så mange besætningsmedlemmer på det syv etagers høje og 134 meter lange "Seaborn Pride", var på lynvisit i det fynske. Det stikker kun fem en halv meter, så der var, hvad dybden angår ingen problemer med at få bugseret det store fartøj ad kanalen til havnen.

Busserne stod parate

Fem busser stod parat på den flagsmykkede kaj, hvor mange store og små odenseanere var mødt op for at nyde det pompøse skue i sol og sommerkulde.

Tre busser kørte de maritime gæster til Egeskov Slot, en bus til H.C. Andersens Hus og én til Den fynske Landsby. Den femte kørte i pendulfart til og fra centrum.

Ikke forstoppede

Fire guider fra Fyn Tour gjorde deres til, at gi' gæsterne så mange informationer om de fynske herligheder, at de blev mætte, men ikke forstoppede.

Bare fem timer senere var alle tilbage på "havets stolthed", der roligt og sikkert bakkede ud, uden om en kæmpe kulpram, godt hjulpet af den lokale lods, som efter et par timers sejlads ad kanalen hoppede af ved Gabet og ønskede god vind på resten af Skandinaviens-færden.

"Seabourn Pride" kom fra Oslo, hvor det ikke var brandvæsnets, men Vorherres vand, der kom ned fra oven.

Videre til Stockholm

Lige nu er det gode skib med de velhavende gæster på vej via Østersøen til Stockholm og efter fjorten dages Nordic and Codan seacross lægges til ved Langelinie i København, og så er eventyret slut.

Tilbage til Staterne med fly fra Kastrup formentlig en god portion ny viden bagagen.

Dyrt betalt

En viden og mange oplevelser, der set med almindelige danske øjne er rimeligt dyrt betalt. Skibet har kun suiter med plads til to, og der er 106 suiter, altså er der plads til 212 passagerer.

Der er også singler med på turen, hvor der altså er 170 ombord. Og alt er optaget.

Der er desuden 130 besætningsmedlemmer, så mange fordi serviceniveauet er meget højt.

Fjorten dages-togtet koster altså, hvad der svarer til 120.000 kroner plus det løse. Så hver passager betaler cirka 8,600 kroner om dagen.

Men så er den faste føde og drikkepengene også inkluderet.

Krydstogtskibet "Seabourn Pride" vender tilbage til Odense Havn tirsdag den 10. juli - igen med amerikanske turister.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Nordre Havnekaj var vurderet til op mod 51 millioner kroner: Kommunen fik ni millioner kroner

Annonce