Annonce
Læserbrev

Velfærd. Udsatte familiers børn har brug for mad i skolen

Annonce

Læserbrev: I dec. 2019 var der ca. 52.000 børn og unge fra udsatte familier i Danmark. Disse familier har ikke ret mange penge til at kunne købe sund mad til deres børn i skolen.

Det er vigtigt, at alle børn får en rigtig ernæring for at kunne modtage undervisning i skolen. Der er blev lavet undersøgelser om, at hvis børn ikke får en god kost, lærer de ikke lige så meget som børn, der får en ordentlig kost. I 2017 viste en KL-analyse, at 3 ud af 10 udsatte børn i udskolingen vejede for meget på grund af forkert kost.

Før var undervægt noget, der hørte de fattigste familier til, mens det i dag er overvægten.

Dårlig mad fremmer fedme. Det burde være et krav med ordentlig mad til børn.

Jeg synes, at alle børn skal have en god kost i skolen. Derfor burde folkeskolerne give mad til børnene i skolerne. Dermed ville man sikre sig, at alle børn får en sund kost i skolen, så de bedre kan fokusere på deres undervisning i skolen.

Jeg ved godt, det koster mange penge, men jeg synes, at staten burde betale for, at alle børn kan få en sund kost i skolen. Hvis staten kan betale for, at vi kommer gratis på sygehuset og til lægen, så kan staten også godt betale for, at børn kan få en ordentlig kost i skolen.

Som elev ville jeg blive glad for at få en god kost i skolen hver dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce